Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în industria auto. Un gigant mondial cu fabrici şi în România anunță concedieri masive

concedieri

Gigantul american General Motors va concedia peste 1.500 de angajaţi de la fabrica de asamblare din Lordstown, Ohio. Fabrica funcţiona non-stop în urmă cu doi ani, dar tăierile de costuri şi reducerile de personal au redus programul acesteia o singură tură de lucru, potrivit CNN, scrie Ziarul Financiar.

Problema fabricii este cererea scăzută pentru modelul Chevrolet Cruze, modelul de dimensiuni mici pe care GM îl produce la această fabrică. Vânzările modelului Cruze au scăzut cu 30% între anii 2014-2017, încât interesul în maşinile mici scade la nivel de piaţă. Vânzările modelului Cruze au scăzut cu încă 26% în primele trei luni din anul acesta.

GM a început să construiască şi o versiune hatchback a modelului Cruze la o fabrică în Mexic, în timp ce fabrica din Lordstown va construi doar versiunea sedan. Modelul hatchback reprezintă sub 20% din vânzările seriei Cruze.

Viorica Dăncilă a ajuns de râsul internetului: Imaginea care a devenit viral / FOTO

Compania a anunţat reducerile de personal vineri, iar acestea vor elimina jumătate din forţa de muncă de la fabrică.

Muncitorilor seniori le vor fi oferite pachete compensatorii pentru a reduce numărul concedierilor din iunie. Unii dintre angajaţi ar putea fi mutaţi la alte fabrici.

General Motors a eliminat tura de noapte din programul fabricii în ianuarie 2017. Dar cererea în scădere pentru modelul Cruze înseamnă că fabrica ar trebui să stea închisă câteva săptămâni pentru că cele două ture de lucru care au rămas sunt mai mult decât suficiente pentru a acoperi cererea.

„Ne uităm la piaţa pentru maşini compacte în anul 2018 şi pentru viitor, şi credem că un model operational mai stabil pentru a ne conforma cerinţelor din piaţă, este acela în care fabrica operează într-o singură tură”, a transmis compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.