Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în justiţie: Soţia unui membru CSM, acuzată că a muşamalizat un mega-dosar cu implicaţii politice

justitie crime scene

Procurorul DNA Ionela-Crina Bălan, soţia judecătorului Mihai Bălan, membru CSM, a clasat un dosar în baza unor verificări superficiale şi a unor informaţii false, dezvăluie jurnaliştii Libertatea. În dosar era vizat şi Virgil Păunescu, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu în perioada 2006-2014.

Potrivit sursei citate, în 2012, Iman l-a rugat pe Virgil Păunescu să intervină la Ministerul Sănătății. Motivul? Spitalul Județean din Timișoara să aloce fonduri pentru aparatură medicală, iar firma lui Iman, VFI Medica SRL, să vândă către spital. Păunescu a intervenit la directoarea generală a serviciului buget-finanțe, iar firma VFI Medica SRL a făcut contracte și a vândut aparatură medicală către spital.

Vezi şi: Tudorel Toader, reacţie la zvonul că Guvernul Orban ar putea cere revocarea sa din Comisia de la Veneţia: 'Era previzibil acest demers'

Virgil Păunescu ar fi fost răsplătit de VFI prin reabilitarea unei case aflate în Ortișoara, Timiș, imobil ce apărea în patrimoniul firmei fiicei sale, Agro-Vlad SRL.  Pentru susținerea serviciilor, Iman i-a oferit lui Bogdan Ciprian, cu o lună și jumătate înainte ca cel din urmă să devină manager al spitalului, o mașină care, la acel moment, valora 100.000 de euro, un Audi A8, mașină care se găsea în proprietatea firmei VFI. Cei doi fuseseră asociați în firma VFI, iar Bogdan Ciprian a ieșit din firmă când a fost numit manager, în august 2012.

Pe 23 mai 2019, de la DNA structură centrală, procurorul Ionela-Crina Bălan clasează cazul. „În urma interogării bazei de date a Oficiului Național al Registrului Comerțului a rezultat că în evidențele acestei instituții nu există o societate comercială cu denumirea AGRO VLAD SRL”, se arată în ordonaţa de clasare. Jurnaliştii Libertatea au descoperit însă că era vorba despre firma Agro-Vlad SRL, cu cratimă. Contrar evidenţelor de la Registrul Comerţului, procurorul DNA a mai susţinut în ordonaţa de clasare că niciuna dintre fiicele lui Vrgil Păunescu nu a deţinut părţi sociale în vreo firmă. Mai mult, procurorul a susţinut că Bogdan Ciprian a primit maşina cu un an înainte să fie managerul spitalului, însă în realitate acest lucru s-a întâmplat cu o lună înainte.

Ordonanța de clasare a DNA by Otilia Cristea on Scribd

Răspunsul DNA la solicitare... by Anonymous IzgjKu6wZ on Scribd

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.