Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoc în sportul românesc: Cea mai bună gimnastă S-A RETRAS

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Larisa Iordache Marian Dragulescu Catalina Ponor

Şoc în sportul limpic românesc. Cea mai bună gimnastă din lotul României de gimnastică a decis să se retragă din activitate. Larisa Iordache, dar şi trei canotoare campioane mondiale renunță la sportul de performanță. Ele s-au retras oficial odată cu depunerea cererilor pentru obținerea rentei viagere, anunţă gsp.ro.

Citește și: Primarul care a reușit să mobilizeze aproape tot orașul să vină să-și ia rămas bun de la Rege

Acestea erau incluse de Comitetul Olimpic și Sportiv Român în "Lotul Samurai", al sportivilor care au șanse să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este vorba despre ginasta Larisa Iordache, dar şi de canotoarele Laura Oprea, Adelina Boguș și Mihaela Petrilă.

Cvintuplă campioană europeană, Larisa Iordache a fost urmărită de ghinioane în ultimul timp. Ea s-a accidentat la Campionatul Mondial de la Montreal, în luna octombrie, înainte de a intra în concurs. A fost operată la întoarcerea în țară, gimnasta având tendonul ahilian de la piciorul stâng rupt. "Piciorul mi-a cedat din nou, dar nu-mi pierd speranța. Domnul doctor mi-a spus că mă voi face bine. Am un tendon mai puternic acum, pentru că mi-a luat un pic din muşchiul gambei şi mi-a lipit acolo, ca să fie mai puternic. O să fiu ascultătoare şi voi face recuperare atât cât va trebui. Sper ca totul să fie bine", a declarat Iordache la Gala Sportului Dinamovist.

Citește și: Un cunoscut hipermarket se ÎNCHIDE! Proprietarii vor pune lacătul, DEFINITIV, pe magazin, în ianuarie 2018! Ce se va întâmpla cu angajații săi

Larisa Iordache se gândește totuşi la revenire și speră ca recuperarea să dureze cât mai puțin. Până atunci însă, ea și-a depus dosarul de rentă, urmând să intre între rentieri de la 1 ianuarie 2018. "Deocamdată mi-am luat o pauză. Pentru psihicul meu această nouă accidentare a picat cam ciudat... Am fost un pic dezorientată, nici nu ştiam dacă mi se întâmplă cu adevărat sau e doar un vis. Voi reveni în sală cât de repede voi putea pentru a mă antrena", a mai spus gimnasta de 21 de ani, în jurul căreia se dorește construcția noii echipe olimpice pentru Tokyo.

Citeşte şi: Decizie RADICALĂ luată de Primăria București: Ce se va întâmpla cu terasele din Centrul Vechi

Problemele de sănătate le-au făcut și pe Laura Oprea (23 de ani) și Mihaela Petrilă (26 de ani), canotoarele din barca de 8 plus 1, campioană mondială în acest an, să se retragă. Adelina Boguș (29 de ani), veterana bărcii, și-a anunțat și ea retragerea, dorind să-și întemeieze o familie. "Problemele mele de la coloană sunt foarte grave. Din păcate, niciun doctor nu mi-a dat o soluție pentru a se rezolva situația. Toată lumea mi-a recomandat pauză. Voi vedea apoi ce decizie voi lua", a declarat Laura Oprea, strocul bărcii "tricolore" la Mondialul de la Sarasota. "Sunt dureri peste care nu mai pot trece. Mi-aș fi dorit să merg până la Tokyo, dar din păcate sunt trei ani distanță cărora nu știu dacă le-aș mai putea face față cu sănătatea", a declarat și Mihaela Petrilă, confor sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.