Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoc pentru fostul preşedinte al Coreei de Sud: Inculpată pentru corupţie, riscă ani grei de PUŞCĂRIE

ciocanel judecator

Fosta preşedintă sud-coreeană, Park Geun-Hye, a fost luni inculpată oficial pentru corupţie în dosarul care a precipitat destituirea ei la sfârşitul anului trecut, a anunţat Parchetul de la Seul, informează AFP. Arestată la sfârşitul lunii martie, fosta preşedintă mai este inculpată de asemenea pentru abuz de putere şi divulgarea de secrete de stat.

Citeşte şi: Capturi impresionante ale poliţiştilor: Peste 100 de oameni au fost ARESTAŢI

Park Geun-Hye este acuzată de complicitate cu fosta sa confidentă din umbră şi prietenă de 40 de ani, Choi Soon-Sil, judecată şi ea pentru abuz de putere şi fraudă pentru că a profitat de relaţiile sale pentru a extorca zeci de milioane de dolari de la cele mai mari companii din ţară, inclusiv Samsung şi Lotte. Moştenitorul companiei Samsung, Lee Jae-Yong, a fost şi el arestat, iar în anunţul difuzat luni de Parchetul sud-coreean se precizează că preşedintele grupului Lotte, Shin Dong-Bin, a fost de asemenea pus sub acuzare, conform Agerpres.

Vezi şi: Ponta, în război cu 'Propaganda': 'Uite că în Turcia e altfel'

Scandalul a izbucnit la jumătatea anului trecut şi a condus la demonstraţii masive împotriva preşedintei Park Geun-Hye, care pe 9 decembrie a fost destituită de parlament şi ulterior arestată. Este pentru a treia oară în istoria recentă a Coreii de Sud când un şef de stat este deferit justiţiei pentru corupţie, foştii preşedinţi Chun Doo-Hwan şi Roh Tae-Woo fiind la rândul lor condamnaţi în anii '90 la pedepse cu închisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.