Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOC teribil pentru Mihail Gorbaciov: Ce i s-a întâmplat ultimului președinte al URSS

gorbaciov

Mihail Gorbaciov nu are dreptul să intre în Ucraina timp de cinci ani, au decis autorităţile de la Kiev după ce fostul lider sovietic a dat declaraţii în care şi-a manifestat sprijinul faţă de anexarea Crimeii de către Rusia, a anunţat joi într-o postare pe Facebook purtătoarea de cuvânt a serviciului ucrainean de securitate, Olena Hitlyanska, transmite agenţia DPA.

Interdicţia a fost decisă 'în interesul securităţii naţionale, mai ales pentru sprijinul public al anexării militare a Crimeii', se mai menţionează în mesaj.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Un profesor și o studentă au fost filmați făcând sex în sala de curs / VIDEO

Într-un interviu publicat la începutul săptămânii de ziarul britanic The Sunday Times, Gorbaciov a afirmat că, dacă el ar mai fi fost la putere, 'Uniunea Sovietică încă ar fi existat şi Crimeea ar fi făcut parte din ea'. 'Întotdeauna susţin voinţa liberă a poporului, iar cei mai mulţi din Crimeea au dorit să se reunească cu Rusia', a mai spus ultimul lider al URSS, făcând referire la aşa-zisul referendum prin care preşedintele rus Vladimir Putin a justificat anexarea Crimeii.

Totuşi, astfel de remarci ale lui Gorbaciov sunt rare excepţii de la poziţia sa critică faţă de actualul lider de la Kremlin, poziţie evidenţiată în cartea sa 'Noua Rusie', publicată recent, scrie agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Cum arată copilul al cărui cap a crescut de 3 ori în 2 ani și cântărește 9 kg

În urma protestelor antiguvernamentale ce au urmat alegerilor de la sfârşitul anului 2011, scrutin la care se presupune că au existat fraude masive, Gorbaciov a cerut deschis demisia autorităţilor. În replică, Putin i-a spus atunci, conform agenţiei EFE, că pe vremea cât a condus URSS ar fi trebuit să lupte 'pentru integritatea teritorială a statului nostru într-un mod mai insistent, consecvent şi curajos, nu să-şi ascundă capul în nisip, lăsându-şi posteriorul la vedere'. În opinia lui Putin, dezintegrarea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare tragedie geopolitică a secolului al XX-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.