Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii din Republica Moldova sunt nemulțumiți de separarea unor ministere: Costurile se vor dubla

stiri.md
Parlament Moldova

Structura noului Guvern anunțată ieri, 3 august, de către candidata Natalia Gavrilița, și care va fi format din 13 ministere, i-a nemulțumit pe cei din opoziție.

Deputatul BECS, Bogdan Țîrdea, a comentat situația într-o postare pe canalul său de Telegram, menționând că această decizie „contrazice acordurile Republicii Moldova cu FMI și BERD din 2016, dar partenerii le vor înghiți”, transmite Știri.md.

„De fapt, 3/4 din Guvern sunt angajați ai ONG-urilor din rețeaua Soros-NED-EED, adică fără experiență în management, dar cu experiență în tot felul de scheme. Deși, să nu ne pripim. Poate că într-adevăr au venit vremuri bune”, a scris Țîrdea.

Situația a fost comentată și de deputata BECS, Alla Darovannaia.

„În corespundere cu Legea Guvernului actualul Guvernul este format din: prim-ministru, viceprim-ministru, 9 miniștri. Guvernul propus de Gavrilița: prim-ministru, 2 viceprim-miniștri, 13 ministere. Vă imaginați dacă guvernarea cu participarea Socialiștilor majora numărul de ministere, paralel optimizând primăriile, școlile? Guvernul Gavrilița îi va costa pe cetățeni aproape dublu față de echipele precedente: Numărul ministerelor a crescut până la 13!”, a scris deputata într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a depus ieri, 3 august, la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern.

Biroul Permanent al Parlamentului s-a întrunit ieri, 3 august, pentru a decide convocarea ședinței plenare a Legislativului pentru vineri, 6 august. Agenda ședinței include proiectul privind acordarea votului de încredere Programului de activitate și echipei guvernamentale conduse de Natalia Gavrilița.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.