Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii europeni sprijină România în demersul de aderare la Spațiul Schengen

83c7e6f0-a4c3-41fd-b1d9-08008cd473ba

83c7e6f0-a4c3-41fd-b1d9-08008cd473baPreședintele PSD Liviu Dragnea a avut marți, 26 ianuarie, o întrevedere la Bruxelles cu Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Gianni Pittella, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din PE și Marita Ulvskog, lidera delegației social-democrate suedeze în Parlamentul European. Dragnea a primit asigurări din partea socialiștilor europeni că vor sprijini demersul României de aderare la Spațiul Schengen.

„În cursul convorbirilor a fost abordată și chestiunea admiterii României în Spațiul Schengen, președintele Dragnea primind asigurări cu privire la sprijinul socialiștilor europeni în acest demers. În acest context, liderul socialist din PE,  Gianni Pittella, a susținut că suspendarea acordului de liberă  trecere și reintroducerea controalelor la frontieră de către statele membre ale zonei Schengen nu este o soluție ci, dimpotrivă, poate duce la distrugerea Europei”, se precizează într-un comunicat PSD.

Discutând despre anul electoral 2016, lui Liviu Dragnea i s-a promis că va beneficia de sprijinul socialiștilor europeni în perioada următoare.

„Liderul PSD a propus organizarea la București a unei conferințe a liderilor socialiști din Europa, ocazie cu care să se poarte discuții privind un viitor comun al stângii și în care să se identifice soluții viabile pentru nevoile oamenilor, idee ce a fost găsită extrem de interesantă de interlocutori, președintele Pittella dând asigurări că va veni la București”, se mai arată în comunicatul social-democraților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.