Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societatea civilă poate deveni câinele de pază al democrației

societatea civila

Societatea civilă din România a devenit din ce în ce mai vocală în ultimii ani. Dacă în urmă cu câteva cicluri electorale părea că politicienii sunt intangibili față de anticorpii pe care societatea civilă încerca să-i creeze, am văzut în ultima vreme cum aceasta poate pune un președinte sau răsturna un guvern.

Societatea civilă are în perioada următoare o mare șansă. Aceea ce a face tranziția de la acțiuni organizate împotrivă la acțiuni pentru. Și asta deoarece știm că nu e de ajuns să critici și să demolezi, ci trebuie să fii gata să reconstruiești.

Avem totuși ONG-uri active care lucrează pentru. Lucrează pentru conștientizarea drepturilor și libertăților, pentru pregătirea generației de mâine, pentru identificarea și raportarea problemelor locale/naționale, iar lista poate continua.

În perioada următoare, membrii societății civile au șansa de a se implica și în demersul pentru respectarea și apărarea corectitudinii alegerilor, prin înscrierea în echipa de experți electorali. Presa este considerată câinele de pază al democrației, iar membrii societății civile se transformă adesea în purtătorii de mesaje ai jurnaliștilor. În schimb, de această dată, însăși societatea civilă are șansa de a deveni vioara întâi sau câinele de pază al democrației.

Implică-te alături de AEP pentru alegeri corecte!

Pentru că este lăudabil să ajuți, spre exemplu, la pregătirea generației de mâine, dar trebuie intervenit și astăzi, la conservarea aspectelor pozitive și la îmbunătățirea celor negative din mediul în care va ateriza această viitoare generație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.