Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societe Generale a trecut la concedieri în Franţa

societe generale

Societe Generale intenţionează să concedieze aproximativ 600 de angajaţi de la divizia sa de investiţii bancare din Paris şi alte câteva sute de la subsidiarele din Londra şi New York, au declarat, pentru Reuters, surse din grupul bancar francez, potrivit agerpres.ro.

În urmă cu două luni, directorul general al SocGen, Frederic Oudea, afirma că banca va reduce costurile cu 500 de milioane de euro (561 milioane de dolari) la divizia de corporate şi investiţii bancare, după ce profitabilitatea sa a scăzut cu mai mult de jumătate în trimestrul patru din 2018.

"Concedierile se vor realiza printr-o schemă de plecări voluntare. Vor fi afectate locurile de muncă de la divizia de corporate şi investiţii bancare", susţin sursele.

Citește și: Lansarea de carte a președintelui este sabotată de PSD! Mișcarea neașteptată a partidului

Divizia are 18.000 de angajaţi în 30 de ţări.

În ultimele 12 luni, acţiunile SocGen au scăzut cu 39% la Bursa de la Paris.

Oudea este sub presiunea investitorilor şi a anunţat că banca va vinde mai multe active decât plănuia iniţial, în special în Europa de Est, pentru a îmbunătăţi indicele de adecvare a capitalului SocGen.

Citește și: Reușită pentru Gigi Becali! Ce promisiune i-a făcut fina sa, Gabriela Firea

În 2017, Societe Generale anunţa că se retrage din ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE) în care nu este în top trei al cotei de piaţă, respectiv Bulgaria, Serbia, Macedonia, Republica Moldova şi Muntenegru. Până în prezent, grupul francez şi-a vândut subsidiarele din Serbia, Bulgaria, Albania, Macedonia şi Muntenegru, dar şi afaceri din Belgia şi Africa de Sud.

Citește și: Vești bune! Angajații vor putea avea parte de majorări salariale – Cine sunt beneficiarii

Societe Generale, a treia mare bancă franceză în termeni de capitalizare bursieră, a fost recent obiectul unor speculaţii referitoare la o fuziune cu banca italiană UniCredit. Lorenzo Bini Smaghi nu a dorit să facă niciun fel de comentarii cu privire la o anumită bancă.

Citește și: Klaus Iohannis reacționează la subiectul zilei! Un pas extrem de important

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.