Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societe Generale va iniţia un nou plan strategic după reorganizarea structurii de conducere

societe generale

Societe Generale a decis o amplă reorganizare a conducerii, astfel încât să poată continua fără întârziere pregătirea noului plan strategic, care va fi prezentat în primul semestru din 2021, a afirmat pentru Reuters directorul general al grupului bancar francez, Frederic Oudea.

Oudea, al cărui mandat expiră în 2023, a explicat că schimbarea conducerii anunţată marţi nu înseamnă că există o accelerare a planificării succesiunii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mutarea pandemiei! Gigantul Kaufland nu se sperie de coronavirus

"Obiectivul este să pregătim fără întârziere planul strategic. Este important pentru mine să creăm o echipă pentru următorii ani, atât pentru a confirma redresarea pe termen scurt a performanţei grupului, cât şi pentru a construi viitorul. Este o decizie care a fost îndelung pregătită şi organizată", a declarat şeful SocGen.

Marţi, Societe Generale a anunţat o amplă reorganizare a conducerii, o decizie menită să reducă costurile şi să sporească sinergiile, după ce luni grupul bancar francez a raportat al doilea trimestru consecutiv de pierderi, de 1,26 miliarde de euro, în contextul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

A treia mare bancă din Franţa după capitalizarea de piaţă nu a reuşit să aibă rezultate bune la afacerile pe care vrea să le păstreze, cum ar fi divizia de tranzacţionare de acţiuni, ceea ce a pus presiune pe directorul general Frederic Oudea, care încearcă să-i majoreze profitabilitatea.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

SocGen a redus numărul funcţiilor de directori executivi adjuncţi de la patru la două şi a creat o funcţie nouă, de adjunct al directorului general.

Severin Cabannes, care supervizează divizia de investiţii, va renunţa la funcţia sa de director executiv adjunct la finalul acestui an. Philippe Heim, care se ocupă de pieţele internaţionale, va renunţa de asemenea la funcţia sa de director executiv adjunct.

Slawomir Krupa, şeful diviziei global banking şi soluţii pentru investitori la subsidiarele SocGen din America de Nord şi de Sud, va deveni adjunct al directorului general şi va conduce din 2021 divizia global banking şi soluţii pentru investitori pe plan mondial.

Citește și: Un cunoscut epidemiolog ne dă vești excelente: În România, epidemia a intrat în etapa de scădere progresivă

De asemenea, Philippe Aymerich, director executiv adjunct şi şeful diviziei de retail a SocGen din Franţa, va prelua responsabilitatea tuturor activităţilor globale de retail şi credite de consum ale Societe Generale.

"Obiectivul acestei noi organizări este să ne permită să întărim sinergiile grupului şi eforturile noastre de reducere a costurilor", a afirmat marţi Frederic Oudea.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.