Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociologul Marius Pieleanu, VEȘTI PROASTE pentru Liviu Dragnea - E o victorie de etapă

Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu a analizat rezultatul votului din CEX-ul PSD de vineri, acolo unde Liviu Dragnea și-a reconfirmat poziția de lider cu majoritate covârșitoare de voturi.

„În mod evident este o victorie de etapă a lui Liviu Dragnea. Se vede asta, dar depinde însă cum va reuși să exploateze și oportunizeze această victorie de etapă printr-o propunere de remaniere guvernamentală în care meritocrația să fie principalul criteriu pe baza căruia nominalizează un ministru.

O remaniere este obligatorie pentru că este clar că este o problemă cu randamentul actualului Guvern. Nu este vina neapărat a prim-ministrului, atenție, pentru că prim-ministrul este prim-ministru și nimic altceva, dar mulți dintre miniștri, în jur de 6-7, ar trebui schimbați grabnic.

Opoziția în mod normal și natural capitalizează electoral atunci când partidul de guvernământ și mai ales un partid de dimensiunea PSD-ului are probleme de conflicte interne. Repet, în logica firească a desfășurării lucrurilor. Acum, în ce măsură acest avantaj creat, nesperat de altfel, pentru PNL, fiind principalul partid de opoziție, va putea fi exploatat în favoarea sa rămâne de văzut, fiindcă am observat că din momentul în care există acea conducere a formațiunii politice liberale, PNL-ul nu știe își exploateze oportunitățile ce i se ridică la fileu aproape în fiecare zi cu regularitate. Poate de data aceasta vor reuși să își transfere o parte din popularitatea pe care au pierdut-o și să o transforme în intenție de vot pentru următoarele alegeri.

Citește și: Înregistrare EXPLOZIVĂ: Niculae Bădălău bate cu pumnul în masă pentru 'Omerta' la DNA

În mod normal, rațional ar trebui să capitalizeze electoral pentru că cetățeanul privește situația, iar cel care este realmente nemulțumit de prestația PSD-ului evident că se va uita în ograda altor partide să vadă ce oferă acelea. Dacă PNL-ul oferă o alternativă serioasă atunci sigur că cetățeanul trebuie să se uite acolo. Ăsta ar fi raționamentul logic, dar în politică de multe ori se votează irațional și este destul de complicat să ne pronunțăm de pe acum dacă avem siguranța transferului sau nu a votului.

Cât despre USR, înspre acea zonă electoratul PSD nu se duce. Se duce către Victor Ponta, se duce către ALDE și către PNL o parte din aceia care sunt mai degrabă social-liberali”, a conchis Marius Pieleanu pentru PSnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.