Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociologul Vasile Dâncu le transmite un mesaj protestatarilor: 'Nu ajunge să-ți faci selfie cu revoluția'

vasile dancu

Socioo Vasile Sebastian Dâncu a prezentat la o întâlnire cu publicul cartea sa „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă”. El a discutat despre cum arată astăzi România și societatea actuală.

Citește și: Imagini RARE - Victor Ponta și Corina Crețu, în mijlocul oamenilor în Piața Victoriei, la strâns de semnături

Întrebat din public ce crede despre politica actuală și marile probleme ale României, fostul vicepremier a făcut o radiografie a actualității: „Politica noastră a ajuns la un nivel mai jos decât oricând, de neimaginat. Dar eu nu cred că nu este posibil să reclădim ceva. Politica de protest e necesară, dar nu ajunge. Le spun și tinerilor cu care mă întâlnesc – trebuie să te înscrii în politică, să lupți, să dai la o parte ce nu e bun, să te impui acolo, în arena politică, nu ajunge să-ți faci selfie cu revoluția. Dar nu mergem mai departe, ne învârtim într-un cerc vicios”, informează Transilvaniareporter.ro.

Citește și: Dacian Cioloş sfidează sondajele: Ce rezultatul îşi propune pentru europarlamentare

Despre ce crede că e de făcut, Vasile Dâncu a răspuns: „În primul rând cred că trebuie să ieșim din lehamitea și autismul care ne-a cuprins. Să ieșim să căutăm oameni asemănători nouă, să ne coalizăm. Antidotul depresiilor sociale este acțiunea. Cel mai mult m-a îngrijorat, în perioada libertății noastre, prăpastia dintre România care ar putea fi și România care este. Am găsit recent într-un volum de economie date privind creșterea PIB-ului pe ultima sută de ani și e uimitor cum într-o perioadă în care aproape nimic nu a fost stabil, PIB-ul României a crescut de 26 de ori. Te și miri cum de e posibil. România crește ca pâinea, dar nu se dezvoltă pentru că nu mai avem coeziune și nu mai gândim la viitor, trăim un prezent abulic. Aceasta paralizie socială trebuie depășită printr-o politică centrată pe valori. Să mutăm atenția spre oameni nu spre lucruri.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.