Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOCUL SERII O cunoscută judecătoare,acuzaţii fără precedent la adresa ambasadorilor: Laura Codruţa Kovesi,VIZATĂ - 'târguială şi împărţeală de funcţii ILEGALĂ'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Kovesi bilant

Scandalul din justiţie ia amploare pe zi ce trece. După ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, războiul a izbucnit şi pare fără finalitate. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că şefa DNA e departe de revocare.

Citeşte şi: Un deputat PSD devoalează culisele SCANDALULUI din partid: Cine beneficiază de această criză - 'mă simt JIGNIT'

În tot acest scandal intervine judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Aceasta susţine că numirea lui Kovesi în fruntea DNA s-ar fi produs într-un mod abuziv. Mai mult, Roman lansează acuzaţii fără precedent la adresa ambasadorilor din SUA şi Marea Britanie de la Bucureşti. Aceasta spune că aceştia s-au implicat decisiv pentru ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită la şefia DNA.

Citește și: Mii de șoferi sunt vizați: Cum vor recupera banii pe timbrul de mediu în 2018

"Horaţius Dumbravă a confirmat ce se spunea pe la colţuri. A fost confirmat şi de Traian Băsescu şi de Victor Ponta. Nu a fost doar o înţelegere între Ponta şi Băsescu ci şi prin ambasadele Americii şi a Marii Britanii. Nu a fost legală o astfel de înţelegere sub supravegherea unor ambasadori străini. A fost o târguială şi împărţeală de funcţii ilegală. Să îi chestionaţi pe ambasadori, să îi chestionaţi cu astfel de întrebări. De ce s-au băgat în aşa ceva", a tunat Roman în direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: Lipsa imunoglobulinei a dat peste cap sistemul: Ce va face Ministerul Sănătății – Au nevoie de donatori

Şi asta  nu e tot. Roman spune că a făcut denunţuri şi plângeri, dar acestea s-au clasat. "Am făcut un denunţ şi plângere în instanţă împotriva lui Hans Klemm. S-a închis. S-a spus că e inadmisibilă", a mai spus judecătoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.