Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şofer bulgar de TIR, prins la PTF Giurgiu cu parfumuri contrafăcute în valoare de 830.000 de lei

Un cetăţean bulgar în vârstă de 63 de ani este cercetat după ce a încercat să introducă în România, prin Punctul de Trecere a Frontiere (PTF) Giurgiu, într-un tir cu marfă, peste 5.500 de flacoane de parfumuri contrafăcute estimate la o valoare totală de 830.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un cetăţean bulgar în vârstă de 63 de ani, la volanul unui autocamion încărcat cu marfă din Bulgaria pentru România. Cu această ocazie, în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în semiremorca acestuia, peste 5.500 flacoane de parfum, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute", se arată într-un comunicat de presă, transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparţin şoferului, iar persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru parfumuri, potrivit Agerpres.

Bunurile, estimate la o valoare de aproximativ 830 de mii de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, autorităţile efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.