Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoferul de TIR vinovat de producerea accidentului, în care o fetiţă de doi ani şi mama ei au murit, a fost arestat preventiv pentru ucidere din culpă

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un bărbat din judeţul Suceava care a intrat cu un TIR pe contrasens pe autostrada A 1 şi a încercat să facă o manevră de întoarcere, provocând un accident în urma căruia un copil de doi ani şi o femeie de 25 ani au murit a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Un şofer de TIR, în vârstă de 49 de ani din localitatea suceveană Vadu Moldovei este cercetat în stare de arest preventiv pentru un accident pe care l-a produs în noaptea de luni spre marţi, pe autostrada A 1, în apropiere de Piteşti, potrivit news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

Conform poliţiştilor, bărbatul a intrat cu TIR-ul pe contrasens iar la kilometrul 106 al autostrăzii a efectuat o manevră de întoarcere, încadrându-se în efectuarea unui viraj la stânga în larg, pentru a se încadra pe o altă bretea de ieşire de pe autostradă, „manevră prin care a ocupat atât banda 1 şi 2 de pe firul de deplasare către Bucureşti, cât şi banda de urgenţe”.

În timp ce autotrenul blocase transversal autostrada, un şofer care circula regulamentar nu a mai putut opri la timp, autoturismul pe care acesta în conducea intrând sub remorca TIR-ului. În urma impactului extrem de violent o femeie de 25 de ani şi un copil de doi ani au murit. Şoferul autoturismului, în vârstă de 30 de ani, din Cluj, a scăpat cu viaţă.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Poliţiştii care cercetează acest caz au constatat că şoferul de TIR nu băuse, însă au descoperit că pe aparatul tahograf al TIR-ului era montat un dispozitiv care împiedica înregistrarea timpilor de odihnă şi de conducere.

Procurorul de caz a decis să ceară cercetarea şoferului de TIR în arest preventiv iar miercuri magistraţii de la Judecătoria Piteşti au admis propunerea de emitere a mandatului de arestare. Bărbatul din Suceava poate contesta mandatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.