Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldați israelieni, acuzați că au oprit și au dezbrăcat paramedici ONU în sudul Fâșiei Gaza

The Times of Israel
soldati israelieni

Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al Naţiunilor Unite a declarat marţi că armata israeliană a blocat un convoi medical de evacuare în oraşul Khan Younis din sudul Gazei, reţinând un paramedic şi forţând pe alţii să se dezbrace, relatează Reutersm conform Agerpres.

Incidentul a avut loc duminică, în timpul evacuării a 24 de pacienţi de la Spitalul Al-Amal din oraş, a precizat OCHA. Armata israeliană nu a comentat imediat, spunând că verifică detaliile incidentului descris de OCHA.

Complexul spitalicesc se află sub asediu în ofensiva militară a Israelului împotriva Hamas în Gaza, afirmă agenţiile de asistenţă şi oficiali palestinieni.

"În ciuda coordonării prealabile pentru toţi membrii personalului şi toate vehiculele cu partea israeliană, forţele israeliene au blocat convoiul condus de OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) timp de multe ore în momentul în care acesta a părăsit spitalul", le-a declarat Jens Laerke, purtător de cuvânt al OCHA, reporterilor la Geneva.

Dezbrăcarea!

"Armata israeliană a forţat pacienţii şi personalul să iasă din ambulanţe şi i-a dezbrăcat de haine pe toţi paramedicii", a mai spus Laerke. "Trei paramedici ai Societăţii Semilunii Roşii Palestiniene au fost ulterior reţinuţi, deşi datele lor personale fuseseră comunicate în avans forţelor israeliene", a adăugat el.

El a spus că un paramedic a fost eliberat ulterior, şi a făcut de asemenea apel pentru eliberarea celorlalţi doi şi a întregului personal sanitar reţinut.

Laerke a mai declarat că incidentul de duminică nu este izolat, convoaiele cu ajutoare fiind sub foc, lucrătorii umanitari hărţuiţi, intimidaţi sau reţinuţi şi infrastructura umanitară distrusă.

Israelul îi acuză pe luptătorii Hamas că se ascund printre civili, inclusiv în spitale. Gruparea militantă neagă că ar face acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.