Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații ruși de la Cernobîl ar fi fost expuși radiațiilor accidental: autobuzele îi duc în Belarus la un centru medical special (presă)

autobuz, rusia, cernobîl, radiații

Angajații centralei nucleare de la Cernobîl susțin și au raportat că au văzut un grup de soldați ruși care, fără costume antiradiație de protecție, au condus un transportor blindat de personal prin Pădurea Roșie. În această zonă, după accidentul de la centrala nucleară de la Cernobîl din 1986, există cel mai ridicat nivel de radiații, relatează agenția de presă ucraineană Channel 24. Potrivit sursei citate, soldații ruși de la Cernobîl sunt aduși acum în mod regulat la centrul de medicină a radiațiilor din Belarus.

Potrivit Reuters, în timp ce conducea prin această zonă, armata rusă a ridicat un nor de praf radioactiv. Unul dintre angajații stației a evaluat acest comportament al soldaților ca fiind "sinucigaș", deoarece după inhalare, praful radioactiv ar putea provoca radiații în interior.

Armata rusă a fost acuzată de militarizarea zonei centralei nucleare. Armele, obuzele și muniția sunt acum stocate în zonă. Echipamentul se deplasează, de asemenea, în apropierea cupolei reactorului distrus în timpul accidentului. Există temeri că materialele de protecție vor fi deteriorate. Trupele ruse au confiscat centrala nucleară de la Cernobîl la începutul războiului. Pădurea Roșie este situată la 100 de kilometri de Kiev. După accidentul din 1986, pinii din acest sit au devenit roșii și totuși nivelul de radiații de aici este cel mai ridicat.

Potrivit sursei citate, soldații ruși de la Cernobîl sunt aduși în mod regulat la centrul de medicină a radiațiilor din Belarus.

Autobuzele rusești au ajuns în Gomel la Centrul Științific și Practic Republican pentru Medicina Radiațiilor și Ecologie Umană. Se raportează că erau oameni înăuntru. După toate probabilitățile, afirmă sursa citată, aceștia sunt soldați ruși care au fost aduși din Zona de Excludere. Soldații ruși ar fi fost aduși în acest centru în mod regulat.

"Există reguli de abordare a acestui teritoriu. Ele sunt obligatorii, pentru că radiația este fizică, funcționează fără a lua în considerare stările sau epoleții. Cu o inteligență minimă în comandă, aceste consecințe ar fi putut fi evitate”, a spus șeful Asociației Turoperatorilor de la Cernobîl, Iaroslav Emelianenko.

Presa ucraineană a oferit și o fotografie cu autobuzele oamenii transportați la centrul din Belarus:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.