Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații ruși sunt împușcați dacă abandonează pozițiile, susțin soțiile acestora / Detalii tulburătoare de pe front

dw.com

Bărbații ruși înrolați pentru a lupta în Ucraina în cadrul decretului de mobilizare parțială al președintelui Vladimir Putin sunt împușcați dacă încearcă să își abandoneze pozițiile de pe linia frontului, au afirmat soțiile acestora, anunță newsweek.com.

Afirmațiile au fost făcute de soțiile soldaților ruși mobilizați, care ar fi amenințat că vor merge pe linia frontului din Ucraina pentru a-și aduce soții înapoi acasă, după ce o operațiune s-a soldat cu mai mulți răniți. O înregistrare video publicată pe canalul Telegram al agenției de presă Verstka arată cum o femeie le spune oficialilor militari să își aducă soții înapoi sau îi vor "sfâșia".

Femeile au mers la o unitate militară din orașul Valuyki din regiunea Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, pe 9 noiembrie, cerând răspunsuri.

Bărbații ruși înrolați în cadrul decretului de mobilizare parțială al președintelui Vladimir Putin ar fi fost împușcați dacă încearcă să își abandoneze pozițiile. Femeile, din regiunile rusești Voronej, Kursk și Belgorod, au declarat că bărbații au fost atacați în Makiivka, un oraș din regiunea ucraineană Donețk. Ele au spus că mulți bărbați au fost răniți și au cerut ca soții lor să fie întorși acasă, în Rusia, sau vor merge ele însele în Ucraina pentru a-i aduce înapoi.

Publicația de știri în limba rusă Meduza, cu sediul în Letonia, a raportat vineri că bărbații au fost de atunci întorși la unitatea lor militară din Rusia. Unele dintre femei au declarat că soldații ruși au tras asupra bărbaților mobilizați dacă se retrăgeau de pe pozițiile lor.

Ministerul britanic al Apărării a apreciat, la 4 noiembrie, că armata rusă amenință probabil cu împușcarea dezertorilor care nu vor să lupte "din cauza moralului scăzut". Ministerul britanic al Apărării a declarat în evaluarea sa zilnică a conflictului că forțele ruse au început probabil să desfășoare "trupe de barieră" sau "unități de blocare" pentru a se ocupa de proprii soldați care se retrag.

Soldații mobilizați nu au mâncare și beau apă dintr-un râu, a afirmat o femeie într-un interviu acordat postului de știri independent Siren. Ei nu au primit niciodată ajutorul umanitar care le-a fost trimis. Nu există niciun comandant, au fost pur și simplu abandonați", a susținut ea.

O altă soție a unui soldat rus mobilizat a afirmat că, deși oamenii au câte o mitralieră, există doar aproximativ 100 de cartușe pentru 20-30 de persoane.

Joi, propagandistul Kremlinului, Vladimir Solovyov, a cerut ca pedeapsa cu moartea să fie reinstaurată în Rusia pentru "trădătorii" și soldații care se retrag din luptă în Ucraina. Solovyov, un aliat al lui Putin, a făcut aceste remarci în timpul emisiunii sale radiofonice Full Contact (Polny Contakt), la scurt timp după ce Rusia și-a anunțat retragerea din orașul-cheie ucrainean Herson.

"Cred că ar trebui să respingem moratoriul asupra pedepsei cu moartea și să introducem articole care să permită executarea trădătorilor și a complicilor lor, a teroriștilor și a complicilor, sponsorilor și finanțatorilor acestora, inclusiv a dezertorilor care trag", a spus el.

În 1996, Rusia a impus un moratoriu asupra pedepsei cu moartea în așteptarea aderării sale la Consiliul Europei. Rusia a fost suspendată din acest organism a doua zi după ce Putin a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei, la 24 februarie, iar la 16 septembrie a încetat să mai fie parte la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Potrivit unor informații recente din mass-media, atât soldații ruși mobilizați, cât și ofițerii lor fug de luptele din Ucraina. Postul de știri independent Verstka a citat la 7 noiembrie un soldat rus care a declarat că comandanții unității sale au fugit de pe linia frontului în apropiere de Makiivka la 2 noiembrie. În schimb, batalionul său a primit ordin să sape tranșee și să mențină poziții defensive.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.