Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații lui Zelenski avansează în Donețk și anunță că au recucerit o localitate, în ziua referendumurilor ruseşti

donetk lugansk rusia ucraina rusia

Armata ucraineană anunţă vineri că a recucerit de la armata rusă o localitate în regiunea Doneţk (est), în timp ce Moscova organizează referendumuri de anexare a patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjea, asupra cărora ruşii deţin controlul total sau parţial, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Armata ucraineană a recucerit Iaţkivka”, anunţă la televiziune un reprezentant al Statului Major ucranean Oleksii Gromov.

Recucerirea acestei localităţi, situate pe malul de est al râului Oskil, pare să confirme o continuare a contra-ofensivei care i-a permis Kievului să recucerească câteva mii de kilometri pătraţi în regiunea vecină, Harkov.

”Ucrainenii şi-au restaurat controlul şi asupra unor poziţii la sud de Bahmut”, un oraş-cheie în regiunea Doneţk, vizat de săptămâni de zile de atacuri ruse, precizează Oleksii Gromov.

Referendumuri de anexare la Rusia au început vineri în regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjea, controlate în întregime sau parţial de Moscova.

Kievul şi Occidentul resping aceste voturi drept ”simulacre”, care marchează o escaladare majoră a Războiuluirus în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.