Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare pentru Președintele Academiei Române din partea unui preot greco-catolic (Scrisoare deschisă)

arhiva personala
Alin Cîndea

Preotul greco-catolic, Alin Cîndea, îi adresează o scrisoare deschisă președintelui Academiei Române în care îi cere să își revizuiască o postare pe pagina sa de Facebook cu privire la confesiunea preotului Sebastian Coșbuc, tatăl marelui poet George Coșbuc:

Scrisoare deschisă către Președintele Academiei Române

”Stimate Domnule Academician Ioan-Aurel Pop, Președinte al Academiei Române, vă rog să vă revizuiți postarea publicată duminică, 20 septembrie, la ora 13.02, pe pagina oficială de facebook, în care s-a strecurat o eroare legată de confesiunea preotului Sebastian Coșbuc, tatăl marelui poet George Coșbuc.

Când falsificarea istoriei este opera unui academician, nu poți să nu te întrebi care este scopul? Nu cred în ignoranță. Dacă ar fi, e foarte grav. Un fals rămâne un fals din orice punct de vedere l-ai privi. Pentru noi, greco-catolicii, mistificarea sau falsificarea istoriei noastre de către cei care acum vor să ne fure până și identitatea nu reprezintă o noutate. De aceea nu pot să nu reacționez.

Domnule Președinte al Academiei Române, adevărul istoric dacă este ignorat sau este lăsat de izbeliște naște monștri. O minciună naște alta care crește și proliferează. Nu mă așteptam din partea dumneavoastră la o astfel de eroare. Vă rog să vă informați și să descoperiți de ce confesiune era preotul Sebastian Coșbuc, tatăl marelui poet.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.