Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluție incredibilă: Un celebru primar din București vrea să scoată la licitație locurile de parcare, în premieră absolută! 'Se scuipă vecinii între ei'

parcari la bloc

Rumoare în sectorului 3! În premieră pentru România, primarul Robert Negoiță vrea să scoată la licitaţie locurile de parcare de reşedinţă.

Cu alte cuvinte, exact ca în cazul operelor de artă, dacă sunt mai multe solicitări depuse, cine plăteşte mai mult, câştigă. Un regulament al concursului a fost pus deja în dezbatere publică. Din păcate, într-un oraş sufocat de maşini, în care autorităţile nu dau zor să construiască parcări, există riscul să apară adevărate conflicte între vecini.

Citește și: Scandal mare la ANPC: De ce nu a fost publicată lista băncilor amendate pentru că și-au ÎNȘELAT clienții

În prezent, locurile de parcare sunt atribuite în funcţie de vechimea cererilor şi contra unei taxe fixe. Robert Negoiţă vrea însă să schimbe regula, iar dacă sunt mai mulţi doritori pentru acelaşi loc, va câştigă cel care da mai mult.

"Întotdeauna locurile de parcare sunt mai puţine decât cererea. Voi licita, ce să fac, pentru că vrei să-ţi păstrezi locul de parcare şi aşa sunt foarte puţine şi faza este că la fiecare familie am observat că sunt pe puţin 3 maşini. Nu sunt bani la buget şi probabil 60 de lei e prea puţin", spune un locuitor al sectorului 3.

Preţul de pornire al licitaţiei va fi tariful de baza - adică suma stabilită anual de Primăria Capitalei pentru locurile de parcare - şi poţi supralicita cu câte 10 lei pe strigare. Dacă la a 3-a strigare nu mai licitează nimeni, comisia acordă locul de parcare celui care a licitat cel mai mult. Însă, chiar dacă vei câştiga locul de parcare, e bine să ştiţi că de la ora 8.00 dimineaţa până la ora 16.00 poate parca acolo oricine tranzitează zona, evident, în cazul în care locul de parcare este liber.

"Creezi o nebunie între oameni. Și aşa nu se suportă vecinii pe la blocuri, oricum ne certăm cu toată lumea. Dacă mai trebuie să mai şi licităm pentru locuri de parcare între noi, s-a terminat cu toată treaba. Adică licităm, face primăria nişte bani şi când mergi prin cartier se scuipă toţi cu toţi, se ceartă toată lumea cu toată lumea...", a declarat un cetățean pentru Știrile ProTV.

Citește și: Florin Călinescu îl face 'PRAF' pe Liviu Dragnea! Reacție dură după vizita lui Macron în România: 'Stăm în poziţia capră' - VIDEO

Dacă propunerea primarului va fi adoptată de Consiliul Local al sectorului, cei care vor să participe la licitaţie trebuie să-şi depună dosarul. Acesta va conţine o copie după actul de identitate, certificatul fiscal care arată că posesorul nu are datorii la stat, dar şi dovadă că respectivul are RCA şi ITP.

Cei care vor fi acceptaţi la licitaţie trebuie să achite şi o grantie de 50 de lei. Până acum, valoarea taxei anuale pentru locul de parcare era stabilită de Primărie. Pe viitor, cei care participa la această licitaţie vor da atât cât au ofertat. Autorizaţiile vor fi valabile numai până la sfârşitul anului în curs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.