Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Somalia: Cel puţin 15 morţi într-un atac al islamiştilor al-Shabaab

somalia

Bilanţul morţilor în urma unui atac comis de gruparea islamistă somaleză al-Shabaab sâmbătă asupra unui hotel din capitala Mogadiscio a crescut la cel puţin 15, au anunţat responsabili din poliţie şi surse medicale, informează Reuters şi DPA. 

Maiorul Ali Mohamed a declarat că printre morţi sunt gardieni, civili şi militanţi islamişti. "Operaţiunea s-a încheiat acum, dar încă cercetăm clădirea pentru orice militanţi posibili ascunşi", a declarat el pentru Reuters. 

Un purtător de cuvânt al-Shabaab, care a revendicat atacul, a declarat ca numărul morţilor este de cel puţin 20, gardieni şi civili. Numărul victimelor citat de guvern este de multe ori mai mic decât cel anunţat de al-Shabaab. 

O bombă a explodat la 16.20 (13.20 GMT) în afara hotelului foarte bine păzit Naasa Hablood, care este popular în rândul oficialilor guvernamentali, străinilor şi lucrătorilor umanitari, notează DPA. 

Poliţia a declarat că persoane înarmate au luat apoi cu asalt hotelul şi ar fi luat ostatici. 

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite. 

Cel puţin două explozii au fost auzite după prima explozie puternică. O staţie de benzină vizavi de hotel a fost incendiată, potrivit martorilor şi poliţiei. 

Forţele speciale somaleze au intrat mai târziu în hotel. Focuri de armă sporadice şi explozii încă puteau fi auzite în zonă. 

Al-Shabaab a revendicat atacul la radioul pro-insurgenţi Al-Andalus. 

La începutul lunii iunie, gruparea al-Shabaab a ucis 20 de persoane într-un asediu asupra unui alt hotel din Mogadiscio. 

Gruparea, care vrea să instaureze un stat islamist în Somalia şi este afiliată reţelei teroriste internaţionale Al Qaida, a atacat în mod regulat clădiri guvernamentale şi hoteluri în Mogadiscio.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.