Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Somalia: Multiple atacuri cu maşină-capcană la Mogadiscio, revendicate de o grupare afiliată la Al-Qaida - VIDEO

Captura video.
Atac terorist Mogadiscio, Somalia

Cel puţin 13 civili şi şase terorişti au fost ucişi vineri în explozia a trei maşini-capcană într-o zonă aglomerată din capitala somaleză Mogadiscio, a anunţat poliţia citată de dpa. La scurt timp după explozii, atacul a fost revendicat de gruparea Al-Shabab, afiliată la reţeaua Al-Qaida, informează Agerpres.

Alte 15 persoane au fost rănite când militanţii au detonat primele două maşini, în faţa hotelului Sahafi, frecventat de oficiali guvernamentali, a menţionat un ofiţer al poliţiei.

Doi dintre militanţi, care conduceau vehiculele încărcate cu explozibil, au fost ucişi în deflagraţie, iar alţi patru, care au încercat să intre în hotel, au fost împuşcaţi mortal de gărzile hotelului, a precizat poliţia.

A treia bombă a fost plasată într-o maşină parcată în apropiere.

Clădirile din vecinătate, între care hotelul Hayat şi sediul Departamentului central de investigaţii, au fost avariate de explozii.

Intersecţia unde s-au produs acestea, cunoscută drept "Kilometrul 4", se află în apropierea aeroportului din Mogadiscio.

La scurt timp după explozii, atentatul a fost revendicat pe postul de radio pro-rebel Andalus de gruparea Al-Shabab, afiliată la reţeaua teroristă internaţională Al-Qaida, grupare care lansează cu regularitate atacuri în statul est-african.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.