Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Somație de ultimă oră pentru Guvernul Ciolacu: Federația Solidaritatea Sanitară suspendă contractul colectiv de muncă

solidaritatea sanitara

Federaţia „Solidaritatea Sanitară" anunţă vineri că suspendă conflictul colectiv de muncă, acordând Guvernului termene stricte pentru onorarea obligaţiilor asumate. Conflictul colectiv de muncă va fi redeschis în situaţiile în care Guvernul României nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate, precizează federaţia.

”Având în vedere angajamentele asumate de Primul-ministru, Marcel Ciolacu, în numele Guvernul României, la negocierea din data de 12.07.2023 desfăşurată cu reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară", Consiliul de Coordonare al federaţiei, întrunit joi, 13.07.2023, în şedinţă extraordinară, a decis suspendarea conflictului colectiv de muncă”, afirmă Federaţia într-un comunicat oficial.

Potrivit sindicatului, conflictul colectiv de muncă va fi redeschis în situaţiile în care Guvernul României nu-şi îndeplineşte următoarele obligaţii asumate: finalizarea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector de negociere Sănătate, cu includerea propunerilor Federaţiei „Solidaritatea Sanitară" deja stabilite, încheierea şi înregistrarea acestuia în termen de două săptămâni, finalizarea acordului cu Guvernul României cu punctele propuse şi cele convenite, incluzând atât modificarea şi completarea OUG nr. 63/2023 cât şi punctele adiţionale, până la sfârşitul lunii iulie 2023, transpunerea modificărilor şi completărilor la OUG nr. 63/2023 astfel încât acestea să fie aplicabile la termenul deja prevăzut în acest act normativ., finalizarea proiectului legii salarizării, partea privitoare la Sănătate, incluzând ierarhia, principiile şi regulile existente în forma iniţială a proiectului negociat cu Ministerul Sănătăţii, până la sfârşitul lunii august 2023, stabilirea termenelor clare, convenite împreună, de aplicarea a noii legi a salarizării pentru angajaţii din Sănătate până la sfârşitul luni septembrie.

”Suspendarea conflictului colectiv de muncă este condiţionată de continuarea negocierilor pentru finalizarea punctelor amintite, la termenele stabilite. Suspendarea conflictului colectiv de muncă nu este o „demobilizare", ci doar o retragere temporară în „cazarmă", acţiunile putând fi reluate rapid şi cu mai mare amploare în caz de nevoie. Atenţionăm guvernanţii că neonorarea acestor obligaţii la termenele amintite va determina reluarea conflictului colectiv de muncă. Suspendarea conflictului colectiv de muncă implică şi suspendarea programului anunţat privind declanşarea grevei de avertisment şi a grevei generale, acesta urmând să fie reprogramat în momentul reluării conflictului colectiv de muncă”, se mai arată în comunicat.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară" mai precizează că suspendarea conflictului colectiv de muncă determină suspendarea celor două forme complementare de protest, respectiv Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare şi Protestul angajaţilor din Sănătate care asigură continuitatea serviciilor medicale/funcţionării unităţii, acestea urmând să fie reluate automat în caz de redeschidere a conflictului colectiv de muncă.

”Suspendarea conflictului colectiv de muncă implică însă continuarea şi accentuarea acţiunilor de informare a angajaţilor din sănătate în privinţa situaţiei existente şi mai ales a proiectului legii salarizării, aceasta devenind cea mai importantă acţiune din această perioadă”, arată sindicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.