Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj | 62% dintre utilizatori își ajută rudele în vârstă şi copiii pentru actualizarea dispozitivelor pe care le accesează

imore.com
apple news telefon

Aproape două treimi (62%) dintre utilizatorii globali de Internet, care au familie, sunt de acord că rudele în vârstă şi copiii au nevoie de ajutor pentru actualizarea dispozitivelor pe care le accesează, relevă datele unui sondaj realizat de Kaspersky, conform agerpres.

Conform cercetării, actualizările pot afecta relaţiile de acasă, 35% dintre oameni recunoscând că au dispute cu membrii familiei pe această temă.

"Dispozitivele inteligente au devenit de mult timp ceva firesc pentru oamenii de toate vârstele. Copiii le folosesc pentru a viziona conţinut şi pentru a accesa jocuri, iar adulţii se bazează pe dispozitivele lor digitale pentru a păstra legătura cu prietenii şi familia, în întreaga lume. Cu toate acestea, este important să ne amintim că fiecare dispozitiv necesită actualizări în timp util, pentru a menţine un nivel fiabil de securitate şi performanţe ridicate. Disputele dintre membrii familiei cu privire la dezinteresul sau reticenţa lor faţă de aceste actualizări regulate nu este un lucru surprinzător, dat fiind faptul că 34% dintre adulţii chestionaţi consideră că instalarea actualizărilor este frustrantă şi enervantă", se menţionează în sondaj.

Cercetarea de specialitate arată, de asemenea, că, indiferent dacă locuiesc singuri sau cu familia, 77% dintre adulţi instalează, de obicei, singuri actualizări pe dispozitive, acasă.

Cazurile în care indivizii sunt responsabili de propriile gadget-uri sunt mai puţin frecvente (12%), în timp ce partenerii lor (7%) şi copiii (4%) actualizează rareori dispozitivele.

În aprilie 2021, Kaspersky a delegat Savanta să efectueze un sondaj online cu 15.000 de respondenţi pentru a explora tendinţele în ceea ce priveşte actualizarea dispozitivelor.

Eşantionul a inclus câte o mie de respondenţi din: Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania, respectiv câte 500 de persoane din SUA, Olanda, Austria, Portugalia, România, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Africa de Sud, China, India, Australia, Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia, Chile, Peru şi Rusia.

Toţi respondenţii au folosit un computer, smartphone şi/sau tabletă pentru activităţile legate de viaţa personală sau profesională, iar 76% dintre respondenţi aveau un serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.