Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD la 35% - Marcel Ciolacu e liderul de partid cu cea mai mare încredere. Nicolae Ciucă, peste Florin Cîțu în topul încrederii (Avangarde)

VOX
sondaj de opinie

Alexandru Rafila, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ocupă primele trei locuri în topul încrederii, toţi cu un procent de 34%, arată un sondaj Avangarde comandat de PSD şi obţinut de News.ro. La polul opus, liderul PNL Florin Cîţu are o cotă de încredere de doar 6%. Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 35%, PNL – 16%, AUR – 15%.

Conform sondajului, Alexandru Rafila are 34% cotă de încredere, însă 46% dintre cei chestionaţi spun că mai degrabă nu au încredere în el.

În cazul premierului Nicolae Ciucă, 24% au încredere, însă 49% dintre subiecţi spun că mai degrabă nu au încredere în el. P:e următorul loc este liderul PSD Marcel Ciolacu, cu 30% dintre cei chestionaţi afirmând că au încredere în el şi cu 55% care spun că mai degrabă nu au încredere.

Ciolacu este urmat de Emil Boc, cu 28% cotă de încredere şi un procent de 55% al celor spun că mai degrabă nu au încredere în el.

Pe ultimele trei locuri se află Nicuşor Dan - 8% au încredere şi 72% spun că mai degrabă nu au încredere, Rareş Bogdan - 6% cotă de încredere şi Florin Cîţu - 6% cotă de încredere, în timp ce 76% spun că mai degrabă nu au încredere în el.

În ceea ce priveşte intenţiile de vot pentru parlamentare, 35% dintre cei chestionaţi spun că ar vota PSD, 16% optează pentru PNL, 15% votează AUR, iar 12% votează USR.

51% dintre români cred că Guvernul a gestionat bine criza refugiaţilor, în timp ce 19% spun că Executivul s-a descurcat prost.

Cât despre un posibil sprijin militar oferit de România vecinilor ucraineni, 63% dintre români se opun şi doar 18% ar fi de acord.

Sondajul a fost realizat de institutul Avangarde, la comanda PSD, în perioada 22-29 martie, pe un eşantion de 900 de subiecţi, prin metoda CATI (telefonic).

Marja de eroare este de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.