Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj BCE: Una din zece gospodării din zona euro deține acum criptomonede

BCE

Sondajul a avut loc în marile zone economice ale UE, cum ar fi Franța, Germania, Italia, Spania, Belgia și Țările de Jos.

Marți, Banca Centrală Europeană, sau BCE, a publicat rezultatele unui nou sondaj efectuat în șase zone din zona euro; Țările de Jos, Spania, Italia, Belgia, Franța și Germania. Împreună, aproximativ 10% dintre respondenții din țările chestionate au declarat că dețin criptomonede. Din acest grup, doar 6% dintre respondenți au declarat că dețin active digitale în valoare de peste 30.000 de euro. Între timp, 37% dintre respondenți au spus că dețin până la 999 de euro în cripto, conform cointelegraph.com.

În toate țările chestionate, investitorii din a cincea chintilă de venit (sau cele mai bogate 20% din populație) au avut în mod constant cea mai mare proporție de deținere a criptomonedelor în comparație cu alte grupuri de venituri. Sondajul privind așteptările consumatorilor a întrebat adulții cu vârsta între 18 și 70 de ani dacă ei sau cineva din gospodăria lor deține active financiare din diferite categorii, cum ar fi cripto-active.

Sondajul a fost inclus într-un nou raport publicat de BCE în aceeași zi cu privire la adoptarea tot mai mare a activelor cripto în ciuda factorilor lor de risc. Așa cum a menționat BCE, 56% dintre respondenții într-un sondaj Fidelity recent au declarat că au avut o anumită expunere la cripto-active, în creștere de la 45% în 2020. Disponibilitate crescută a derivatelor și a titlurilor de valoare pe bază de cripto pe bursele reglementate, cum ar fi futures, schimburi -notele tranzacționate, fondurile tranzacționate la bursă și trusturile tranzacționate OTC au contribuit la acest impuls.

În plus, reglementarea sporită a fost considerată un semn că autoritățile publice susțin cripto. Ca exemplu, BCE a citat Germania care permite fondurilor instituționale să investească până la 20% din deținerile lor în cripto. Cu toate acestea, BCE a subliniat la sfârșitul raportului că, dacă tendințele actuale în adoptarea activelor digitale continuă, atunci acestea vor reprezenta în cele din urmă o amenințare la adresa stabilității financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.