Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ CURS - Cât de ÎNGRIJORAȚI sunt românii de evoluția epidemiei de CORONAVIRUS. Ce spun despre intervenția autorităților și cât de pregătiți sunt

stiripesurse.ro
sondaj coronavirus

Criza pandemiei mondiale de coronavirus afectează din plin și România. Românii se declară foarte îngrijorați de ceea ce ar putea urma, dar susțin că se simt pregătiți să înfrunte viitorul care nu pare unul roz. Susțin că știu ce măsuri trebuie luate pentru a evita infectarea atât ei cât și angajatorii. Datele reies dintr-un sondaj CURS care s-a suprapus exact pe perioada de pe perioada de început a crizei coronavirusului în România, dar și zilele de după declararea stării de urgență (perioada 12 - 20 martie).

Întrebați despre Cât de îngrijorați sunt de răspândirea coronavirusului în România, 81% din respondenți se declară Îngrijorați și Foarte îngrijorați, în timp ce 14% se declară puțin îngrijorați și 5% foarte puțin sau deloc îngrijorați de această problemă.

content-image

În ce privește felul în care autoritățile au gestionat până acum criza 55% susțin că Foarte Bine și Bine, în timp ce 38 la sută consideră că gestionarea problemei s-a făcut prost și foarte prost.

content-image

Cât despre propria pregătire în fața epidemiei care se extinde... românii susțin într-o proporție de 64% că sunt Pregătiți și Foarte pregătiți, în timp ce 31% se declară Nepregătiți și Foarte nepregătiți.

content-image

În privința măsurilor personale care trebuie luate pentru a evita infecția cu coronavirus, românii consideră că pe primul loc trebuie acordată o atenție extrem de mare Spălării mâinilor cu apă și săpun, dezinfectarea mâinilor, munca de acasă și întreruperea cursurilor școlare. Importante sunt de asemenea și Purtarea măștii de față, Aprovizionarea cu medicamente, aprovizionarea cu produse sanitare și aprovizionarea cu hrană.

content-image

În ceea ce îi privește pe angajatori, respondenții sunt de părere că ei ar trebui să se doteze cu produse sanitare de dezinfecție, Să le permită angajaților să lucreze de acasă dacă acest lucru este posibil, să le spună angajaților ce ar trebui să facă, să suspende sau să anuleze conferințele și alte genuri de întâlniri. Mai consideră necesară dotarea angajaților cu măști de protecție, stoparea primirii de colete din afara țării, dar și măsura radicală de stopare temporară a activității.

content-image

Sondajul a fost realizat în perioada 12 - 20 martie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.