Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ CURS - Românii, opinii total surprinzătoare despre Nicolae Ceaușescu și viața înainte de Revoluție

ZF.ro
Nicolae Ceausescu

Un sondaj CURS de tip omnibus ne arată că, la 30 de ani de la Revoluție, românii nu cred că procesul soților Ceaușescu a fostu unul corect și nici executarea cuplului prezidențial nu a fost una corectă.

Citește și: Cozmin Gușă: `Dragnea a fost cel mai disciplinat călău al PSD!`/ SOLUȚII la vârful PSD și strategia pentru o reinventare a partidului (Interviu - partea I)

Întrebați dacă soții Ceaușescu au avu parte de un proces corect, 74% dintre repondenți consideră că nu, în timp ce 11% consideră că da, iar 15% au preferat să nu răspundă. De asemenea, 78% dintre repondenți consideră că executarea lui Nicolae Ceaușescu nu a fost corectă, în timp ce 11% consideră că a fost îndreptățită, iar 11% au preferat să nu răspundă.

Întrebați când a fost viața românilor mai bună, 48% dintre repondenți au răspuns după 1989, în timp ce 38% au spus că le-a fost mai bine înainte de Revoluție. De asemenea, 14% au preferat să nu răspundă. Totodată, întrebați la nivel personal, 40% au spus că le-a fost mai bine după 1989 și 33% au spus că le-a fost mai bine înaintea Revoluție. 22% au preferat să nu răspundă pentru că nu se încadrează în categoria de vârstă necesară.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1067 de repondenți, cu vârsta de peste 18 ani. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul repondenților, iar eroarea maxim tolerată este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.