Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ din Franța cu 6 zile înainte de alegeri: Cum s-a schimbat și cine prinde finala

alegeri prezidentiale franta

Cu şase zile înainte de primul tur de scrutin, fostul ministru al economiei, Emmanuel Macron, realizează cel mai bun scor într-un nou sondaj, cu 24% din intenţiile de vot, câştigând o jumătate de punct faţă de ancheta precedentă Elabe, dată publicităţii la 13 aprilie, relata duminică RTL. Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen, este creditată cu 23% din intenţiile de vot, progresând şi ea cu 0,5 puncte, potrivit acestui sondaj realizat pentru BFMTV şi Express.

Candidatul dreptei François Fillon ar fi exclus din turul doi cu 19,5% din voturi (-0,5 puncte), situându-se în faţa lui Jean-Luc Mélenchon (stânga), care ar obţine 18% (-0,5). Cu mult în urmă, socialistul Benoît Hamon continuă să scadă, înregistrând 8% din intenţiile de vot, în minus cu un punct faţă de precedenta anchetă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

În al doilea tur, preconizat pentru 7 mai, Emmanuel Macron ar câştiga cu 62% din voturi, devansând-o astfel pe Marine Le Pen, care ar obţine - conform estimărilor - 38%.

Un procent de 22% dintre persoanele chestionate nu şi-au exprimat intenţia de a merge la vot. Circa 68% dintre cei intervievaţi au declarat că sunt siguri că se vor prezenta la urne în data de 23 aprilie, o creştere de un procent faţă de sondajul precedent (63%), în timp ce rata abţinerii se anunţă ridicată, la fel ca nivelul alegătorilor indecişi.

Citește și: Fata de 9 ani care și-a schimbat sexul în 2012, pe coperta „National Geographic” / FOTO

Cu toate acestea, conform sondajului actual, 73% din alegători spun că sunt acum siguri pe cine îl vor vota.

Acest sondaj a fost realizat online în zilele de 16 şi 17 aprilie pe un eşantion de 1.438 de persoane înscrise pe listele electorale, în conformitate cu metoda cotelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.