Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj favorabil lui Silvio Berlusconi în Italia: Dreapta ar obţine o victorie confortabilă la viitoarele alegeri

berlusconi

Dreapta condusă de fostul premier Silvio Berlusconi este creditată cu o victorie confortabilă la viitoarele alegeri legislative din Italia, dar fără a obţine o majoritate parlamentară, conform unui sondaj publicat miercuri şi preluat de agenţia germană dpa. Scrutinul trebuie să aibă loc cel târziu în luna mai, dar va fi organizat, cel mai probabil, în martie, data nefiind stabilită deocamdată, conform Agerpres.

Sondajul realizat de institutul IXE plasează pe prima poziţie coaliţia de trei partide condusă de Berlusconi, care ar obţine 270 din cele 630 de locuri în Camera Deputaţilor şi 135 din cele 315 mandate din Senat. Institutul IXE nu a publicat procentele estimate pentru fiecare partid sau coaliţie, ci a calculat direct câte mandate de deputat şi senator ar câştiga acestea în baza noii şi complicatei legi electorale.

Rezultatele previzionate l-ar obliga pe Silvio Berlusconi să caute şi alţi aliaţi, dar partenerul său de extremă dreapta, Liga Nordului, îi cere să excludă din start orice mare coaliţie cu tabăra de centru-stânga. Aceasta, dominată de Partidul Democrat (PD), aflat la guvernare, este creditată de sondajul IXE doar cu 162 de locuri în Camera Deputaţilor şi 81 de mandate de senator, ceea ce o plasează pe locul al treilea.

Poziţia secundă ar reveni Mişcării Cinci Stele (M5S), populistă şi antisistem, care refuză coaliţiile cu alte partide şi căreia i-ar reveni 165 de mandate în camera legislativă inferioară şi 85 în cea superioară. O coaliţie de partide radicale de stânga, unele formate de foşti membri ai PD, ar obţine 25 de locuri de deputat şi opt de senator, conform sondajului IXE. Dreapta a câştigat alegerile regionale desfăşurate la începutul lunii noiembrie în Sicilia, consacrând o nouă revenire în prim-planul scenei politice a magnatului media Silvio Berlusconi, fost prim-ministru al Italiei, ajuns la 81 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.