Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Francois Hollande, tot mai nepopular

FRANCE-GOVERNMENT-HOLLANDE

Cotele de popularitate ale președintelui Franței, Francois Hollande, și ale premierului Manuel Valls au cunoscut o nouă scădere record în luna iunie, potrivit unui sondaj de opinie difuzat joi de postul iTélé, transmite EFE.

Hollande este susținut de numai 11% din populație, cu cinci puncte procentuale mai puțin decât în mai. Totodată, șeful statului francez este susținut de doar 3% dintre susținătorii partidului conservator Republicanii, cu trei puncte procentuale mai puțin decât în luna precedentă, și de 36% dintre socialiști și ecologiști, ceea ce presupune o scădere de patru puncte procentuale.

În plin scandal privind reforma muncii, popularitatea lui Valls a scăzut cu opt puncte procentuale și se situează la 14% la nivelul întregii populații. Șeful guvernului pierde 12 puncte procentuale în rândul socialiștilor și ecologiștilor, obținând un sprijin de 35%, în schimb câștigă trei puncte procentuale în rândul susținătorilor conservatori, cu un procent de susținere de 13%.

Sondajul YouGov mai relevă că peste o treime dintre francezi cred că guvernul este dispus să ia măsuri nepopulare, dacă acestea sunt bune pentru țară, iar 26% au apreciat că guvernul 'are o linie (politică) clară, de la care nu se abate'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.