Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj Ifop-Fiducial referitor la alegerile legislative în Franţa: Un procent de 44% dintre francezi consideră că blocul centrist al preşedintelui Macron va ieş

VOX
sondaj de opinie

Un procent de 44% dintre francezi se aşteaptă ca blocul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron să câştige alegerile de luna aceasta, potrivit unui sondaj Ifop-Fiducial realizat pentru Sud Radio, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Sondajul, în cadrul căruia au fost chestionate 913 de persoane în perioada 7-8 iunie, a adăugat că 54% dintre respondenţi au spus că se vor abţine.

Pe de altă parte, doar 25% se aşteaptă ca blocul de stânga ”Nupes” să câştige alegerile parlamentare, în timp ce 22% sunt de părere că partidul de extremă dreapta Rassemblement National va ieşi învingător în alegerile legislative.

Alegerile legislative din Franţa au loc pe 12 şi 19 iunie.

Emmanuel Macron a fost reales preşedinte al Franţei în luna aprilie, dar are nevoie şi de o majoritate în camera inferioară a Parlamentului pentru a implementa reforme care vizează consolidarea economiei, precum revizuirea vârstei de pensionare şi reducerea impozitelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.