Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ IRES: Unul din trei români nu a auzit că România va prelua preşedinţia Consiliului UE

Romania UE

Aproape 80% dintre români consideră că deținerea Președinției Consiliului UE este un lucru bun pentru țara noastră,iar 70% cred că România va avea mai mult de câștigat în urma deținerii acestei președinții rotative. 68% dintre cei chestionați cred că șansele ca România să intre în Schengen sunt mici.

Vezi AICI sondajul integral! (.pdf)

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) și dat, joi, publicității, 68% dintre respondenți au auzit despre faptul că România deține, în 2019, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar 60% știau că durata va fi de 6 luni, în timp ce 20% au răspuns că va fi pentru o perioadă de un an, iar 14% de 4 ani.

78% dintre români consideră că deținerea Președinției Consiliului Uniunii Europene este un lucru bun pentru țara noastră, iar 10% că este un lucru rău, iar mai mult de două treimi dintre participanții la studiu (70%) cred că România va avea mai mult de câștigat în urma deținerii Președinției Consiliului UE, în timp ce 19% cred că va avea mai mult de pierdut.

Intrarea României în UE este evaluată ca un aspect pozitiv de către 81% dintre români, în timp ce 12% consideră că a fost un lucru rău.

CITEȘTE ȘI: Cura cu DROJDIE DE BERE, dieta recomandată în sezonul rece. Află de ce!

De asemenea, 68% dintre respondenți cred că șansele României de a deveni membru cu drepturi depline ale Spațiului Schengen, în anul 2019, sunt mici și foarte mici.

Sondajul IRES a fost unul de tip interviu telefonic și a avut loc în perioada 7-9 ianuarie 2019, pe un eșantion de 1.356 de subiecți, eroarea maximă tolerată fiind de plus/minus 2,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.