Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj | Klaus Iohannis, cea mai slabă performanță din regiune - Încredea în președinte s-a prăbușit cu 15% în doar un an

klaus iohannis lacrimi

Studiul GLOBSEC Trends 2022, un sondaj dedicat Europei de Est, realizat de prestigiosul institut slovac GLOBSEC, arată că încrederea în președintele Klaus Iohannis a scăzut cu 15% în doar un an.

Potrivit cercetării sociologice, în 2021, 44% dintre români aveau încredere în președinte. În 2022, procentul celor care au încredere în Klaus Iohannis a scăzut la 29%.

Sondajul conține mai multe date, din 9 țări din Europa centrală și de est. România se remarcă prin creșterea puternică a procentului celor care și-ar dori o autocrație - o țară condusă de un lider autoritar. De asemenea, se remarcă și o creștere a procentului celor care susțin că România ar trebui să fie între Occident și Orient, iar nu o țară membră a blocului vestic.

Întreaga cercetare sociologică poate fi consultată AICI! (.pdf)

content-image

content-image

Metodologie

Rezultatele și constatările din acest raport se bazează pe sondaje de opinie publică efectuate în martie 2022 pe un eșantion reprezentativ al populației din nouă țări: Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia. Sondajele au fost efectuate pe un eșantion de 1000 de respondenți pentru fiecare țară (9000 de respondenți în total), utilizând eșantionarea aleatorie stratificată în mai multe etape sub forma interviului telefonic asistat de calculator (CATI). În toate țările, profilurile respondenților au fost reprezentative pentru țară în funcție de sex, vârstă, educație, loc de reședință și mărimea așezării. În scopul vizualizării grafice a datelor, rezultatele au fost rotunjite la numere întregi. Pentru a îmbunătăți experiența cititorilor, răspunsurile la întrebările închise cu o scală au fost generalizate. De exemplu, o întrebare cu opțiuni categoric de acord/mai degrabă de acord/mai degrabă în dezacord/mai degrabă în dezacord a fost fuzionată în acord/dezacord. Sondajul de opinie a fost coordonat de agenția FOCUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.