Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Lovitură grea pentru Klaus Iohannis

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, nu ratează nicio oportunitate să amintească că în sondaje se apropie vertiginos de Victor Ponta, iar scorul în turul I va fi unul extrem de strâns.

O cercetare realizată de INSCOP și dată publicității de Adevărul, arată însă că românii ar înclina mai degrabă spre un președinte cu profilul lui Victor Ponta, nu spre unul ca Iohannis.

Între un preşedinte mai tânăr şi unul mai în vârstă, preferinţa electoratului se îndreaptă spre unul mai tânăr: 67,9% (71,5% din cei care sigur votează în turul I) faţă de 32,1% (28,5% din cei care se declară votanţi siguri în turul I).

De asemenea, românii ar prefera ca viitorul președinte și premierul să fie din aceeași tabără politică. 64,5% dintre cei care merg la vot în turul I ar dori ca președintele și premierul să nu mai fie din echipe diferite.

Dacă privim actuala configurație din Parlament, Victor Ponta este singurul candidat care ar putea să îndeplinească această cerință. Cu el la Cotroceni, PSD ar avea și Guvernul, dată fiind majoritatea consistentă din Parlament.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.