Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Lucrurile devin clare în cursa pentru președinția SUA

archive.catchnews.com
alegeri sua

Cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale americane, Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump cu cinci puncte, într-un nou sondaj publicat vineri, ea fiind susţinută acum şi de independenţii care dezertează din tabăra adversarului său republican, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Fostul secretar de stat este creditat cu 45% din intenţiile de vot faţă de 40% pentru Donald Trump, potrivit acestui sondaj Quinnipiac, care la 26 septembrie atribuia celor doi candidaţi la Casa Albă 44%, respectiv 43% din opţiunile alegătorilor. 

Cei doi candidaţi mai puţin vizibili, libertarianul Gary Johnson şi candidata Partidului Verzilor, Jill Stein, sunt creditaţi cu 6% şi, respectiv, 3% din intenţiile de vot.

Vezi și: Rusia, acuzată OFICIAL de SUA de atacuri cibernetice

Schimbarea cea mai notabilă după 26 septembrie, data primei dezbateri prezidenţiale dominată de Hillary Clinton, este că independenţii par să-şi fi schimbat tabăra. Ei se pronunţă de acum în proporţie de 46% în favoarea candidatei democrate, faţă de 32% pentru Trump. Luna trecută, aceste procente erau de 42%-35% în favoarea republicanului. 

De atunci, Donald Trump a fost foarte criticat pentru că a atacat o fostă Miss Univers - după o capcană întinsă de tabăra Clinton. Iar democraţii au exploatat pe larg dezvăluirea potrivit căreia miliardarul nu şi-ar fi plătit impozitele timp de 18 ani, declarând pierderi de 916 milioane de dolari în 1995. 

Fără surprize, electoratul feminin este mai favorabil lui Hillary Clinton (53% faţă de 33%), bărbaţii preferându-l pe Trump (49% faţă de 37%) în sondajul Quinnipiac.

Vezi și: Crin Antonescu face analiza internă a PNL: cum vede soluția Dacian Cioloș premier liberal

Realizat miercuri şi joi pe un eşantion de 1.064 de potenţiali alegători, cercetarea a confirmat tendinţa recentă care o arată pe dna Clinton consolidându-şi avansul. Ea este creditată acum cu 44,2% faţă de 40,5% din intenţiile de vot, potrivit mediei sondajelor realizate de la sfârşitul lunii septembrie de site-ul Real Clear Politics. Şi ea câştigă astfel teren în statele-cheie, unde se va decide scrutinul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.