Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Merkel a pierdut masiv sprijinul pentru politica de uși deschise pentru migranți

refugiati imigranti

Doar aproximativ un sfert dintre germani mai cred în lozinca 'Putem face acest lucru' (Wir schaffen das), prin care cancelarul Angela Merkel îşi susţine politica de primire a refugiaţilor, relevă un sondaj publicat sâmbătă, relatează agenţia DPA.

Vezi și: Germanii cer în stradă DEMISIA Angelei Merkel: Prea mult! Trebuie să pleci!/ VIDEO

Circa 48% dintre respondenţi au afirmat că nu sunt 'deloc de acord' cu acest slogan, în timp ce 18% şi-au exprimat un 'uşor dezacord', astfel că în total aproximativ 66% dintre cei intervievaţi s-au arătat nemulţumiţi de politica promovată de cancelarul Merkel la capitolul migraţie, după ce anul trecut au ajuns în Germania peste un milion de migranţi veniţi mai ales din Africa şi Orientul Mijlociu. 

O 'anumită susţinere' pentru această politică a fost exprimată de 18% dintre participanţii la sondaj, în timp ce alţi 8% au declarat că susţin deplin primirea migranţilor extracomunitari. 

Într-un sondaj similar efectuat în septembrie, procentul celor care au dezaprobat politica de primire a refugiaţilor a fost de 51%, iar procentul opiniilor favorabile faţă de această politică a fost de 43%.

Vezi și: Se schimbă salariile bugetarilor: GRILA și cine va beneficia de creșteri salariale

Cancelarul Merkel a rostit din nou lozinca 'Putem face acest lucru' la conferinţa de presă de joi, prima ei apariţie publică după succesiunea de atacuri teroriste. 

Atacul comis cu toporul într-un tren de un refugiat care s-a declarat afgan, dar care se pare că este de fapt pakistanez, înjunghierea unei femei de către un refugiat sirian şi detonarea unui dispozitiv exploziv într-un club de un alt refugiat sirian, cărora li se adaugă atacul armat comis de un german de origine iraniană într-un mall din Munchen, au redeschis în Germania dezbaterea privind politica de azil. 

Dar Angela Merkel a respins 'ferm' la conferinţa de presă de joi apelurile de a pune sub semnul întrebării politica ţării sale de a primi imigranţi. 'La fel ca ieri, şi astăzi sunt convinsă că vom reuşi să ducem la bun sfârşit această responsabilitate istorică în aceste vremuri de mondializare', a insistat ea, menţionând totodată că în acelaşi timp oamenii trebuie să accepte că jihadiştii au ajuns în Europa infiltraţi printre refugiaţi. 

Sâmbătă, în mai multe oraşe germane au avut loc proteste la care s-a cerut demisia cancelarului Merkel, în timp ce premierul bavarez, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), formaţiune membră a coaliţiei guvernamentale de la Berlin, s-a distanţat şi el de sloganul 'Putem face acest lucru'. 'Cu cele mai bune intenţii, nu pot să mi-l asum. Situaţia este prea problematică' şi soluţiile identificate până acum prea 'nesatisfăcătoare', a spus Seehofer. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.