Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ O treime dintre irlandezi refuză să încerce primul vaccin viabil anti-COVID-19, pe care îl va aproba UE

coronavirus vaccin

Aproape o treime dintre irlandezi ar refuza să încerce primul vaccin împotriva COVID-19 pe care îl va aproba Uniunea Europeană (UE), în timp ce majoritatea cetăţenilor acestei ţări au mărturisit că şi-au "reevaluat" stilul de viaţă de la începerea pandemiei de coronavirus, relatează EFE, potrivit AGERPRES.

Aceste concluzii au fost extrase dintr-un sondaj realizat de compania de cercetări de piaţă Behaviours and Attitudes în rândul a 1.345 de persoane cu vârste de peste 12 ani pentru televiziunea publică RTE, care analizează impactul crizei sanitare în domenii precum sănătatea fizică şi mentală, economie şi relaţii de familie, printre altele.

Citește și: DNA a decis: ‘Fostul director ‘Unifarm’ va fi judecat pentru săvârşirea infracţiuni de luare de mită’

Sondajul aminteşte că vaccinarea nu este obligatorie în Irlanda, unde, de exemplu, rata de vaccinare este destul de mare în fiecare an pentru gripă, deşi boala COVID-19 a suscitat deocamdată mai multe reticenţe în rândul cetăţenilor.

Prin urmare, 32 % dintre cei chestionaţi au declarat că "probabil" nu se vor proteja împotriva virusului SARS-CoV-2 atunci când va fi disponibil primul vaccin viabil, faţă de o majoritate de 56 %, care s-au declarat favorabili vaccinului, în timp ce 12 % s-au arătat indecişi.

De asemenea, 33 % dintre respondenţi au recunoscut că sănătatea lor mintală a fost afectată de pandemie în ultimele şase luni, iar 57 % au subliniat că "reevaluează ceea ce fac cu vieţile lor" din luna martie, când a fost decretată izolarea generală.

Aspectul pozitiv al studiului este faptul că după "izolarea" la nivel naţional, 90 % dintre adolescenţii chestionaţi au asigurat că "preţuiesc mai mult viaţa de familie".

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu putem limita această creştere decât respectând regulile’

Având în vedere că nu există încă un vaccin pe piaţă, directorul companiei Behaviour and Attitudes, Luke Reaper, a explicat că trei din patru persoane chestionate s-au declarat "îngrijorate de posibilitatea de contagiere", o chestiune care este văzută ca "o prioritate personală".

Expertul a asigurat că pandemia i-a plasat pe cetăţeni în faţa "unui experiment social fără precedent" şi că guvernele au în faţă "o sarcină de proporţii uriaşe".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.