Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Probleme pentru Angela Merkel: cifrele care îi dau fiori cancelarului

merkel

Social-democraţii germani şi-au redus diferenţa faţă de conservatorii cancelarului Angela Merkel, arată miercuri un sondaj săptămânal, cu mai puţin de şase luni până la alegerile federale prevăzute pentru data de 24 septembrie în Germania, cea mai mare putere economică a Europei, relatează agenţia Reuters.

Citește și: E OFICIAL: Theresa May A SEMNAT scrisoarea care va declanșa Brexitul - FOTO

Citește și: Elena Udrea SCAPĂ BOMBA: Florian Coldea și George Maior l-au REZOLVAT pe Adrian Năstase


Potrivit sondajului, realizat de institutul Forsa pentru revista Stern şi televiziunea RTL pe un eşantion de circa 2.500 de votanţi în perioada 20-24 martie, sprijinul faţă de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi ramura sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU), se menţine la 34%, în timp ce pentru Partidul Social-Democrat (SPD), sub noul său lider Martin Schulz, a crescut cu un punct procentual, ajungând la 32%. 

Marja de eroare stabilită de către Forsa este de 2,5%, ceea ce înseamnă că social-democraţii şi conservatorii sunt cot la cot în cursă. 

Atât Angela Merkel, care doreşte un al patrulea mandat de cancelar, cât şi Martin Schulz speră să pună capăt actualei ''mari coaliţii'' a partidelor lor şi să formeze un nou guvern cu aliaţi mai mici. 

Acelaşi sondaj arată că partidul antiimigraţionist Alternativa pentru Germania (AfD) a scăzut cu 2 puncte procentuale, ajungând la 7% , fiind cel mai mic sprijin în sondaje din noiembrie 2015. 

Extrema stângă Die Linke este creditată cu 8% din intenţiile de vot, fiind cea de-a treia forţă politică, potrivit sondajului, în timp ce Die Grunen (Verzii, ecologişti) se află la acelaşi nivel, 7%, iar Partidul Liber Democrat (FDP, liberalii) - 6%, peste pragul de 5% necesar pentru a intra în parlamentul federal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.