Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Semnal de alarmă în Moldova: Candidatul socialiștilor (pro-Moscova) este pe primul loc

dodon.md
igor dodon

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, este creditat cu 23,3 % din intenţiile de vot în perspectiva alegerilor prezidenţiale programate să se desfăşoare la 30 octombrie în Republica Moldova, conform rezultatelor unui sondaj realizat de CBS-Axa, în colaborare cu IDIS-Viitorul, prezentate miercuri la Chişinău, potrivit portalului Moldova.org. 

Dodon este urmat de fostul ministru al educaţiei proeuropean Maia Sandu (Partidul Acţiune şi Solidaritate /PAS/), Andrei Năstase (Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr /PPDA, de centru-dreapta/) şi Marian Lupu (Partidul Democrat din Moldova /PDM/), diferenţa dintre cei trei fiind mai mică de un procent. Astfel, dacă mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale în Republica Moldova, Maia Sandu ar fi votată de 7,9% dintre alegători, Andrei Năstase de 7,7%, iar Marian Lupu de 7,6%. 

Candidatul Partidului Nostru, jurnalistul Dumitru Ciubaşenco este creditat cu 4,5% din intenţiile de vot, Iurie Leancă (Partidul Popular European din Moldova /PPEM/) - cu 3,2% şi Valeriu Ghileţchi (candidat independent) - cu 1,5%. Ceilalţi candidaţi lansaţi în cursa prezidenţială, printre care se numără şi unionistul Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, au acumulat mai puţin de un procent din opţiuni. 

Potrivit rezultatelor acestui sondaj, procentul persoanelor indecise se ridică la 28%, iar aproape 12% dintre cei intervievaţi au declarat că nu se vor prezenta la alegeri. 

Sondajul - cu o marjă de eroare de 3% - a fost realizat în perioada 14-25 septembrie pe un eşantion de 1.108 persoane de pe întreg teritoriul republicii, cu excepţia regiunii transnistrene. 

Într-o întâlnire, miercuri, cu ambasadorul american la Chişinău James D. Pettit, Dodon a declarat că, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, "va continua parteneriatul cu Occidentul în interesul cetăţenilor Republicii Moldova', potrivit portalului Deschide.md. 

"Poziţia noastră este foarte clară. Noi consideram că parteneriatul trebuie continuat în interesul naţional al Republicii Moldova şi în interesele cetăţenilor R. Moldova. Vom avea relaţii bune atât cu UE şi SUA, cât şi cu Federaţia Rusă. Pentru noi este esenţial să redeschidem piaţa rusă, să rezolvăm problemele moldovenilor plecaţi la muncă în Rusia. De aceea vom avea relaţii bune cu absolut toţi, în interesul cetăţenilor Republicii Moldova', a reiterat liderul socialist.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.