Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaje | Conservatorii italieni vor obține o majoritate solidă în Parlament: Se anunță măsuri anti-migrație care vor enerva UE

romania-actualitati.ro
italia harta

Blocul de dreapta din Italia este pe cale să câștige o largă majoritate în ambele camere ale parlamentului la alegerile naționale de luna viitoare, beneficiind de diviziunile dintre adversarii săi, a arătat marți un studiu citat de Reuters.

Alianța conservatoare conduce în sondajele de opinie înainte de scrutinul din 25 septembrie, cu Frații de dreapta din Italia, care ar urma să fie cel mai mare partid. Legea electorală din Italia favorizează partidele care formează alianțe largi.

Pe baza promisiunilor sale electorale de reducere a impozitelor și de majorare a pensiilor, o victorie a alianței conservatoare ar putea pune presiune asupra finanțelor publice italiene, în timp ce blocul ar trebui, de asemenea, să ia măsuri drastice împotriva imigrației ilegale.

Studiul realizat de think tank-ul Institutului Cattaneo, bazat pe cele mai recente sondaje, sugerează că alianța ar putea alege 245 de parlamentari din 400 la Cameră și 127 din 200 la Senat.

Blocul conservator include formațiunea de extremă dreapta Frații Italiei a Giorgiei Meloni, Liga de dreapta a lui Matteo Salvini, Forza Italia, formațiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, și mai mulți aliați centriști minori.

Centrul-stânga condus de Partidul Democrat (PD)al lui Enrico Letta ar urma să aleagă 107 deputați în camera inferioară și 51 în Senat, în timp ce restul locurilor ar fi împărțite între partidele din afara acestor blocuri principale, potrivit studiului.

ROMA, 9 august (Reuters) - Blocul majoritar de dreapta din Italia este pe cale să obțină o largă majoritate în ambele camere ale parlamentului la alegerile naționale de luna viitoare, a arătat marți un studiu, beneficiind de diviziunile dintre adversarii săi.

Alianța conservatoare conduce în sondajele de opinie înainte de scrutinul din 25 septembrie, cu Frații de dreapta din Italia urmând să fie cel mai mare partid unic. Legea electorală din Italia favorizează partidele care formează alianțe largi.

Pe baza promisiunilor sale electorale de reducere a impozitelor și de majorare a pensiilor, o victorie a alianței conservatoare ar putea tensiona finanțele publice ale Italiei, în timp ce blocul ar trebui, de asemenea, să ia măsuri drastice împotriva imigrației ilegale.

Studiul realizat de think tank-ul Institutului Cattaneo, bazat pe cele mai recente sondaje, sugerează că alianța ar putea alege 245 de parlamentari din 400 la Cameră și 127 din 200 la Senat.

content-image

Blocul conservator include formațiunea de extremă dreapta Frații Italiei a Giorgiei Meloni, Liga de dreapta a lui Matteo Salvini, Forza Italia, formațiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, și mai mulți aliați centriști minori.

Centrul-stânga condus de Partidul Democrat (PD) al lui Enrico Letta ar urma să aleagă 107 deputați în camera inferioară și 51 în Senat, în timp ce restul locurilor ar fi împărțite între partidele din afara acestor blocuri principale, potrivit studiului.

Partidele de centru și de stânga s-au străduit să își unească forțele de când au fost convocate alegerile luna trecută, în urma prăbușirii guvernului de "unitate națională" extinsă al lui Mario Draghi.

Cea mai recentă lovitură a venit duminică, când partidul centrist Azione a părăsit o alianță a PD și a unor mici grupuri centriste și de stânga, citând ca unul dintre motive prezența partidelor care nu l-au susținut pe Draghi.

Liderul Azione, Carlo Calenda, se află acum în discuții pentru a ajunge la un acord cu colegul de partid centrist Italia Viva, condus de fostul premier Matteo Renzi.

Cu toate acestea, această alianță ar obține în total doar 23 de locuri în cele două camere ale parlamentului, iar acordul ar spori majoritatea generală a conservatorilor, potrivit studiului Institutului Cattaneo.

"Cu excepția cazului în care în săptămânile următoare se va dovedi că (Azione și Italia Viva) sunt capabile să atragă o cantitate foarte semnificativă de alegători de la centru-dreapta, acesta ar fi efectul", a declarat pentru Reuters Salvatore Vassallo, care conduce acest think tank.

Mișcarea 5 Stele - care aproape sigur va candida singură - ar obține 27 de locuri în Cameră și 12 în Senat, potrivit studiului.

Singura consolare pentru adversarii blocului conservator, potrivit acestuia, este că este "foarte puțin probabil" să obțină majoritatea de două treimi de care ar avea nevoie pentru a impune reformele constituționale fără a fi nevoie de un referendum.

O astfel de modificare constituțională - alegerea directă a președintelui - este o prioritate de top a Frații din Italia, al cărui lider Meloni se află în pole position pentru a deveni prim-ministru în cazul unei victorii conservatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.