Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sony amendată cu 13,5 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă în cazul PS4

playstation.com
ps4 playstation

Autoritatea franceză pentru concurență a amendat cu 13,5 milioane de euro societatea Sony, pe care o acuză că a provocat în mod deliberat defecțiuni ale controlerelor neoficiale pentru PlayStation 4, scrie miercuri Le Figaro.

„Sony a lucrat ilegal timp de peste patru ani pentru a împiedica jucătorii să beneficieze de controlere PlayStation 4 mai accesibile oferite de furnizori terți”, este acuzația adusă de autoritatea franceză pentru concurență (Autorité de la Concurrence) într-un comunicat de presă publicat miercuri, prin care anunță că a aplicat o amendă de 13,5 milioane de euro societății-mamă japoneze Sony și celor trei filiale din Europa și Franța, decizia a fost luată în urma unei sesizări din partea Subsonic, un producător francez de controlere pentru jocuri video, potrivit mediafax.

Comercializate din 2019, controllerele PS4 produse de Sony sau de producătorii licențiați costă între 60 și 75 de euro.

Cele produse de terți care nu au o licență plătitoare sunt mult mai ieftine.

Pentru a împiedica achiziționarea acestor controlere neoficiale, Sony a pus în aplicare practici ilegale, potrivit Autorității franceze pentru concurență. Aceasta a provocat, încă din noiembrie 2015, disfuncționalități ale controllerelor PS4 „neoficiale”, „care ar fi fost puse în aplicare pentru a combate contrafacerea și care au avut ca efect afectarea bunei funcționări a controllerelor de joc ale terților”, ducând în special la deconectarea lor regulată.

Autoritatea susține, de asemenea, că Sony nu a dezvăluit în mod clar condițiile necesare pentru a obține licența oficială de fabricare și vânzare a controllerelor compatibile.

Prin urmare, această politică a împiedicat companiile concurente să se alăture programului „OLP”, singura modalitate de obținere a unei licențe pentru producătorii terți, care este esențială pentru ca controllerele să funcționeze corect cu PS4.

Această politică netransparentă a permis Sony să aplice criteriile „în mod discreționar”.

Gigantul japonez a putut astfel să favorizeze propriile sale controlere sau pe cele ale partenerilor săi preferați, în detrimentul altor concurenți și al consumatorilor.

Acest lucru a plasat Sony într-o poziție dominantă pe piața furnizării de controlere PS4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.