Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soos Zoltan: 'În Târgu Mureş există şase creşe, cu 337 de locuri, solicitările sunt peste 700'

stiripesurse.ro
alegeri locale 2020

Candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, şi-a prezentat, joi, viziunea referitoare la situaţia învăţământului şi la reconstrucţia oraşului, care va avea în centru familia, arătând că între primele sale proiecte va fi mărirea numărului de locuri în creşe.

"În prezent, în Târgu Mureş există 6 creşe, care asigură un număr total de 337 de locuri. Numărul este extrem de mic având în vedere că solicitările din ultimii ani sunt de trei ori mai mari decât numărul locurilor disponibile, pese 700. Prin urmare, în următorii trei ani, avem în intenţie să creăm 300 de locuri, iar în următorii şase ani alte 450 de locuri noi vor fi disponibile, prin construirea altor creşe precum şi extinderea şi modernizarea celor existente (...) Obiectivul meu este construirea unui oraş centrat pe familie. Şi toată lumea are o atribuţie, o responsabilitate, primar, profesori şi părinţi deopotrivă, chiar şi copiii. La urma urmei, fiecare trebuie să îşi facă propriile teme, iar o comunitate puternică este posibilă numai acolo unde avem grijă unul de celălalt", a declarat Soos Zoltan, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea, în instanță:’Am fost trimis la pușcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal’

În privinţa învăţământului, Soos a precizat că doar două licee din Târgu Mureş se numără printre primele 100 de licee din ţară, în timp ce Oradea, Sibiu sau Cluj-Napoca au devansat oraşul în clasamentul naţional.

Soos Zoltan a subliniat că, în calitate de tată a şase copii, va acţiona, în cazul în care va ajunge primar, pentru siguranţa familiilor prin finanţarea infrastructurii pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 3 ani.

De asemenea, candidatul se va concentra şi pe siguranţa locurilor de joacă, cum ar fi interzicerea fumatului şi a accesului animalelor de companie în spaţiile dedicate copiilor, dar şi instalarea unor toalete ecologice mobile.

Citește și: Lovitură pentru Viorel Cataramă! Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura la Primărie

În cadrul conferinţei de presă, sociologul Andreia Moraru, care este manager pe proiecte sociale, a subliniat dificultatea în care se află sistemul educaţional din cauza epidemiei de SARS-CoV-2, arătând că este evidentă necesitatea digitalizării, însă şi sporirea condiţiilor de siguranţă sanitară în şcoli.

Pentru rezolvarea acestei probleme, a spus Andreia Moraru, descentralizarea sistemului de învăţământ este acum un avantaj, întrucât pot decide, la nivel local, condiţiile de siguranţă sanitară în şcoli şi că reţeaua şcolară a oraşului nu a fost una dintre priorităţile actualei administraţii.

"E nevoie de o schimbare radicală de viziune (...) În ultimii 20 de ani, educaţia, întreţinerea şi dotarea instituţiilor de învăţământ nu au reprezentat o prioritate la Târgu Mureş. Fiecare părinte şi copil ştiu acest lucru foarte bine. A venit momentul să schimbăm această situaţie", a precizat Andreia Moraru, care a susţine că şcolile au nevoie de de produse de igienă, de echipamente de tehnică informatică şi de cabinete de asistenţă medicală bine echipate.

Citește și: Lider PNL: ‘Marcel Ciolacu e Viorica Dăncilă în pantaloni. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere’

În plus, sociologul consideră că, pe lângă extinderea reţelei şcolare, e nevoie de o formare profesională a profesorilor, în special pe organizarea de cursuri online, precum şi de motivarea elevilor pentru evitarea abandonului şcolar.

Deputatul UDMR Csep Eva-Andrea a precizat, în acelaşi cadru, că pe lângă dotarea corespunzătoare a creşelor, grădiniţelor şi a şcolilor, se impune acordarea unei atenţii deosebite familiilor cu nou-născuţi, familiilor care au în grijă persoane cu nevoi speciale, îngrijirii la domiciliu precum şi asigurarea condiţiilor de circulaţie în siguranţă în pentru cei în cărucioare, în Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.