Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soraya Saenz de Santamaria, fosta vicepreşedintă a guvernului spaniol, și-a anunțat retragerea din politică

Wikipedia
María Soraya Sáenz de Santamaría Antón

Fosta vicepreşedintă a guvernului spaniol, Soraya Saenz de Santamaria, a anunţat luni că va pune capăt carierei sale politice, după ce a eşuat în iulie să preia conducerea Partidului Popular (PP), informează AFP. 

"I-am comunicat dimineaţa aceasta preşedintelui Partidului Popular, Pablo Casado, dorinţa mea de a abandona viaţa politică şi de a începe o nouă etapă a vieţii mele", a scris într-un comunicat publicat pe contul său de Twitter adjuncta premierului Mariano Rajoy în perioada 2011-2018.

"Am luat această decizie după o profundă reflecţie, convinsă că este mai bine atât pentru noua conducere a Partidului Popular, cât şi pentru mine", a notat ea, precizând că va rămâne simplă membră a partidului.

Citește și Directorul trustului media american CBS a demisionat din funcție, după ce a fost acuzat de abuz sexual

Soraya Sanez de Santamaria a eşuat în iulie să-i succeadă mentorului său Mariano Rajoy la conducerea PP, învinsă de Pablo Casado la finalul unei campanii tensionate. 

Născută în 1971 la Valladolid, avocat de profesie, Soraya Saenz de Santamaria era foarte apropiată de Mariano Rajoy, care a convins-o să intre în politică la începutul anilor 2000, pe vremea când el era ministru în guvernul condus de Jose Maria Aznar.

Citește și Jack Ma, preşedinte executiv al Alibaba, se retrage din funcţie într-un an

În timpul primului mandat al lui Rajoy (2011-2015), ea a obţinut un portofoliu cu competenţe foarte largi, inclusiv tutela serviciilor secrete şi statutul de purtător de cuvânt al guvernului. Începând cu 2016, fost însărcinată cu explozivul dosar de politică teritorială, în plină criză între guvernul central şi liderii secesionişti ai Cataloniei. 

"Am avut onoarea să particip cu preşedintele (guvernului) Mariano Rajoy la o mare luptă politică, ce a avut drept punct culminant un guvern care a ştiut să scoată ţara noastră din cea mai mare criză economică din istoria sa recentă şi care nu a tremurat în momentul când a trebuit să apere unitatea Spaniei", a mai menţionat ea pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.