Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, anunț uriaș în plin val 4: 'Testele pe bază de salivă vor ajunge în școli săptămâna viitoare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Testele pe bază de salivă vor fi disponibile în cursul săptămânii viitoare în școlile din România, anunță ministrul Educației într-o conferință de presă de la sediul Ministerului. Sorin Cîmpeanu a declarat că are informații de la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate care i-a dat asigurări că de săptămâna viitoare, pe un calendar stabilit pe loturi, testele pe bază de salivă vor ajunge în școli.

Tocmai ce am avut o discuţie cu reprezentanţii ONAC. Procedura de achiziţie este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare, am primit garanţii că vor fi livrate în şcoli prin intermediul DSU, pe baza repartiţiei, în funcţie de numărul de beneficiari, repartiţie pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o către DSU, vor fi disponibile testele pe bază de salivă în cursul săptămânii viitoare în şcolile din România”, a afirmat ministrul.
Întrebat cum se va asigura că aceste teste vor fi folosite, Sorin Cîmpeanu a declarat: "Având în vedere că procedura de administrare a acestor teste este mult mai simplă, îmi exprim încrederea în responsabilitatea părinţilor, cadrelor didactice, cu privire la utilizarea acestor teste. Mai mult decât atât nu pot garanta pentru milioane de elevi şi părinţi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.