Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu: Elevii din București ar putea trece la școala online de la jumătatea lunii octombrie

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu Campeanu

Dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru Digi24. De luni, elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online.

„Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură. După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate,” a declarat ministrul Educației.

Dacă trendul se menține ascendent, și elevii din București ar putea face cursuri online din a doua parte a lunii octombrie.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu.

Elevii din 13 localități din țară vor face școală doar online începând de luni

Elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online săptămâna viitoare, a anunțat vineri Ministerul Educației. Cea mai mare rată de infectare din țară este într-o comună din Satu Mare. 5 localități din județul Satu Mare, două din județul Cluj și câte una din Sibu, Arad, Caraș-Severin, Sălaj, Dolj, Neamț au rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare din România este în localitatea Târșolț, din județul Satu Mare (13,88), urmată de localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu (11,15) și de Cărand, din Arad (10,22).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.