Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu îi ia apărarea soției lui Lucian Bode: 'Faptul că e soția ministrului de interne este o vină? Să nu-și mai găsească niciun loc de muncă?'

sorin cimpeanu

În presă a apărut, miercuri, informația că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a instalat-o vineri pe educatoarea Karina Bode, soția colegului său de Guvern, Lucian Bode, la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din subordinea Ministerului Educației, „pe un post dedicat”.

Informația a fost dată pe surse de Edupedu.ro, jurnalștii susținând că educatoarea Karina Bode este detașată astfel de pe funcția de director al Grădiniței nr. 12 din Zalău direct în corpul experților în științele educației și politici publice, în instituția care concepe subiectele tuturor examenelor naționale și care creează curriculumul școlar, deși în urmă cu 4 zile Inspectoratul Școlar Sălaj a numit un alt director la grădinița condusă din 2016 de soția ministrului de Interne.

În replică, ministrul Educației, dezminte informația. Într-un comunicat de presă Sorin Cîmpeanu susține că informeația este falsă.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunțat miercuri seara la Digi24 că a discutat cu soția lui Bode, Karina Bode. El a primit asigurări de la Karina Bode că nu vrea o funcție de conducere.

„Doamna Karina Bode nu e angajata Ministerul Eduației, nici a centrului de evaluare. Din câte știu e o educatoare cu o experiență de 26 de ani. Nu a făcut nimic altceva decât să fie educatoare. Deci are o experiență foarte bogată în educație timpurie. Nu a fost o cerere de detașare. Chiar dacă, pentru unii e surprinzător, doar anul acesta am avut peste 20.000 de detașări în interesul învățământului.

Este un lucru normal. E un drept al oricărui cadru didactic.

Faptul că e soția ministrului de interne este o vină? Din acest motiv ar trebui să nu-și mai găsească niciun loc de muncă doar pentru că e soție de ministru?”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

„În primul rând că nu a cerut această detașare. Este o informație falsă. În primul rând că nu vrea. Evident că am vorbit cu ea și mi-a spus că nu și-a dorit o funcție de conducere”, a conchis Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.