Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu le spune directorilor de școli să ceară de la primării banii pentru plata burselor şcolare

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Ministerul Educaţiei reaminteşte că unităţile de învăţământ au obligaţia să solicite autorităţilor locale, în cel mai scurt timp, sumele necesare pentru plata burselor şcolare acordate din bugetul de stat, în cuantum de 100 de lei, suma totală alocată anul acesta fiind de 536 de milioane de lei, scrie Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat, în acest sens, prin Legea Bugetului de Stat, fiind alocaţi "536 milioane de lei, dublul sumei totale acordate anul trecut de către autorităţile publice locale pentru plata burselor şcolare".

"Mai mult, prin HG 1.064/2020, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei (aprobat şi asigurat din bugetul de stat), cuantum care poate fi majorat de autorităţile locale din bugetele proprii. Având în vedere că administraţiile judeţene ale finanţelor publice au iniţiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autorităţile locale, unităţile de învăţământ au obligaţia să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate", se arată în comunicat.

De asemenea, conform comunicatului, ministerul îşi exprimă convingerea că "toate consiliile locale vor respecta prevederile HG 1.064/2020 şi vor adopta hotărârile proprii prin care este asigurat cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse (de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social)".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.