Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu pune punctul pe I: 'Un număr redus de profesori sunt pregătiți pentru predarea online'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut joi, la B1 TV, un bilanț al învățământului online în perioada pandemiei. Ministrul a precizat că deși s-au făcut progrese față de anul trecut, mulți elevi sunt lipsiți de acces la acest tip de învățământ.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că depășirea pragului de 6 la mie care ar implica trecerea la învățământ online ar fi un fenomen pe termen scurt: „Această depășire ar fi pe o perioadă scurtă de timp. Ne bazăm pe ceea ce s-a întâmplat în valul trei de exemplu, depășirea a fost până la 14 zile. Deci ar fi vorba despre o perioadă relativ scurtă de suspendare. Am reușit să micșorăm până la jumătate perioada de două săptămâni în care întreaga clasă făcea învățământ online când apărea un caz de îmbolnăvire. Acum este posibil să reduci la jumătate acest timp, de la două săptămâni, la o săptămână prin disponibilitatea de testare în a opta zi”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a enumerat problemele care vizează învățământul online. „Toate măsurile gândite în Ordinul comun de ministru sunt gândite din perspectiva nevoii de prezență fizică în școală. Pentru predarea online îți trebuie conectivitate și avem conectivitate mai bună decât am avut acum un an, dar nu este generalizată.

Când am fost într-un sat din Suceava, după statistică aveam conectivitate, când mă uitam la telefon nu aveam. Despre echipamente, nu toți elevii au echipamente, încă sunt echipamente împărțite între mai mulți frați. Stăm mult mai bine decât anul trecut, dar nu putem spune că toți au acces.

Nu avem conținut digital pentru toate discipline. Pentru a preda online un număr redus de profesori sunt pregătiți pentru predarea online. Orice act educațional se finalizează cu o evaluare. Trebuie o platformă dedicată evaluării care să garanteze că cel ce răspunde întrebărilor este cel ce răspunde și nu oricine altcineva”, a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.